StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het was niet nodig !
Deze week worden de achtste finales van de Beker van België afgewerkt en werd nog eens flink in de wonde gekrast van een paar maand geleden toen W-B/B roemloos werd uitgeschakeld door Mandel United. Ferrera vond het nodig 11 andere spelers aan de aftrap te brengen in vergelijking met de competitie, maar die laksheid werd duur betaald. Tegen Mandel United spelen met een gewijzigde basisploeg ipv 11 andere jongens, het was niet nodig ! Eupen en Moeskroen deden dat gisteren ook, maar blijkbaar zit er bij de beloften van die ploegen meer kwaliteit dan bij W-B, want Eupen ging relatief vlot voorbij Deinze en Moeskroen dwong verlengingen af tegen Oostende. Genk met een uitstekende Zinho Gano in zijn rangen die overigens de beslissende derde goal voor de Limburgers scoorde in Charleroi, zou wel een sop weg kunne zijn naar een dubbelslag. Thelin als opvolger van Gano vervanen door een aanvaller van vergelijkbaar niveau, het was niet nodig ! en Als we dan eens een speler hebben wiens hart voor Beveren klopt en die in staat moet worden geacht in deze moeilijke tijden een groep op sleeptouw te nemen, mag hij in de loop van wat zich aftekende als een lastig seizoen, gewoon vertrekken. Joachim Van Damme is de naam en volgens de insiders/kenners wat traag voor het hoogste niveau, maar ondertussen wel een onmisbare pion bij KV dat (met Van Damme in de ploeg als uitblinker) zowel Antwerp als Lokeren uitschakelde in de beker. Van Damme houden, het was niet nodig !

* Beloften W-B en Lokeren houden het bij puntendeling.
Maandagavond werd op het kunsgrasveld van de Freethiel de Wase derby gespeeld en die eindigde op 2-2, een resultaat waarmee de buren goed weg kwamen. De thuisploeg begon prima en het was Tuur Dierckx die in de negende minuut voor een verdiende voorsprong sorgde. W-B bleef aan het commando, maar moest alert zijn voor de Lokerse counters. W-B kon zijn overwicht in de 36ste minuut vertalen naar een verdubbeling van de score via Eric Ansomani, 2-0 was tevens de ruststand.
Lokeren kwam het vinnigst uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 50ste minuut tot de aansluitingstreffer. W-B bleef baas, maar verkwanselde te veel kansen en dat zou de mannen van Jonas Ivens zuur opbreken, want de bezoekers waren een stuk efficiƫnter met de 2-2 als gevolg.
Er zat zeker meer in voor onze jonge Leeuwen, maar slordigheden achterin en morsen met kansen werd betaald met het verlies van 2 onnodige punten.

Verschenen aan de aftrap voor Waasland-Beveren :
Swolfs Anthony, Nielsen Tobias Salquist, Gamboa Alexis, Liessens Davino, Ben Omar Yassin, Keita Pauk, Ansomani Eric, Jubitana Denzel, Dierckx Tuur, Vanzo Floriano en Heymans Daan.

Wisselspelers :
Van Opstal Bout, Van Spittael Dani, Zarouali Souhail, Van Noten Flo, Trari Mauro, N'Tima Luc en Claeys Quinten.

Vervangingen:
Daan Heymans (36ste minuut met enkelblessure), Keita Paul, Dierckx Tuur, Vanzo Floriano door Van Noten Flo, Trari Mauro, N'Tima Luc en Claeys Quinten.

PVW.