StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ALLES TE VERLIEZEN.

Wedstrijden zoals die tegen Club Brugge vanavond worden vaak bestempeld als : we hebben niks te verliezen. Die vlieger gaat echter vanaf nu niet meer op, want wie in de loop van het seizoen gul met cadeautjes strooit, moet zich realiseren dat die wel eens uitgeput kunnen raken op een moment dat ze goed van pas zouden komen. Na de nederlaag afgelopen zondag in Eupen is het spelen voor dit seizoen definitief voorbij en is elke van de nog 13 volgende matchen een bekerfinale waard.

Armoedig, bedroevend, hopeloos, angstvallig, er zijn ontelbare omschrijvingen mogelijk voor hetgeen Waasland-Beveren vorig weekend in Eupen probeerde te doen, nl. een voetbalwedstrijd winnen. Om eerlijk te zijn, uitgerekend het ontbreken van die intentie was hetgeen zij die de match zagen, opviel. Overigens, met die ingesteldheid was W-B ook kansloos geweest tegen pakweg Beerschot of Mechelen en dus moeten we terug op zoek naar de ploeg die dit seizoen gedurende het grootste gedeelte van de heenronde, weliswaar geen goed voetbal speelde, maar wel een taaie tegenstander was voor veel ploegen. W-B heeft als enige overlevingskans die ingesteldheid weer uit de koelkast te halen en we moeten natuurlijk blijven hopen dat onze directe concurrenten de job van Sinterklaas spelen voor een tijdje van W-B zullen overnemen. Zijn we kansloos tegen Blauw-Zwart ?
Natuurlijk niet ! Hoe anders valt te verklaren dat W-B in de heenronde zeer verdienstelijk 1–1 gelijk ging spelen in het Jan Breydelstadion en dat was niet eens onverdiend, want in het slotkwartier vond Ampomah de dwarslat op zijn weg naar de 1-2. In theorie is het dus mogelijk, want het zal niemand verbazen dat er sindsdien geen spelers zijn vertrokken. Er zijn uiteraard wel wat voorwaarden te vervullen om kans te maken op een herhaling van de partij in Brugge waaronder een zeer belangrijke en dat is een winnaarsmentaliteit aan de dag leggen. Wie punten verliest tegen haalbare tegenstanders, moet ze compenseren tegen minder haalbare opponenten, zo simpel is het verhaal.

Club Brugge heeft een lastige maand november achter de rug, maar de voorbije wedstrijden heeft het zich, zowel op Belgisch als Europees niveau, goed herpakt met zondag nog een afstraffing als gevolg voor Standard. In normale omstandigheden mag W-B geen probleem zijn voor de landskampioen, maar er is een mindere dag nodig van de West-Vlamingen en een bevlogen van W-B om nog eens een gelukkige Freethiel te zien na afloop van een voetbalwedstrijd.

Patrick Van Wesemael.