StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg GEWOON DEGELIJK WAS GENOEG VOOR WINST TEGEN EEN ZWAK BRUGGE.

Waasland-Beveren heeft vrijdagavond de laatste strohalm om in koers te blijven voor het behoud, stevig vastgeklampt. Wat tegen Cercle, Moeskroen en Eupen niet lukte, werd met de onmisbare winnaarsmentaliteit en de hulp van Bruggeling Decarli in een waanzinnige slotfase alsnog gerealiseerd. Een doelpunt meteen na de herneming van Gouden Schoen Vormer werd in een zotte eindfase en op een moment dat Blauw-Zwart tot 10 man was gereduceerd, omgebogen naar een verdiende 2-1 overwinning. De Freethiel in vuur en vlam, het was de eerste keer in 2018 en laat ons hopen niet de laatste keer en de goede verstaander weet dat dit een verwijzing is naar de Wase derby die er op zaterdag 22 december aankomt.

Enkele bedenkingen : Euforie na deze knappe overwinning zou totaal ongepast zijn, maar de bevestiging dat het nog kan (winnen en het behoud verzekeren) is er en daar hadden weinigen na de schabouwelijke vertoning van vorige week in Eupen, nog op gerekend.

W-B speelde gisteren met het mes tussen de tanden en dat was meteen bij de aftrap zichtbaar. Technische staf, spelers en bestuur hebben de voorbije weken volkomen terecht de wind op kop gekregen, maar ik denk dat die entourage daar nu dankbaar voor is, want het was de hoogste tijd om alle neuzen in de zelfde richting te laten wijzen. Club was gisteren inderdaad zwak, maar de waarheid ligt altijd ergens middenin. Dat Blauw-Zwart geen poot aan de grond kreeg is zonder twijfel een stuk de verdienste van een zeer verdienstelijk W-B. Brugge eindigde de wedstrijd met 10, maar met een minder softe arbitrage hadden dat er ook 8 kunnen, misschien moeten zijn. De mannen van Custovic kregen vrijdag hun eerste penalty van het seizoen, maar dat hadden er minstens 2, misschien wel 3 kunnen zijn. De ploeg leverde een collectief puike prestatie met Verstraete, Bizimana, Roef en Vukotic in een hoofdrol. Lulic daarentegen kon "nog niet" overtuigen.

Hoed af ook voor Francesco Forte die een eeuwigheid moest wachten vooraleer hij de strafscop mocht nemen en dat is nooit bevorderlijk voor de concentratie.
Onder het motto "één zwaluw maakt geen lente" (is misschien wat misplaatst in de winter, alhoewel, winter), is het benieuwd uitkijken naar de wedstrijd van volgend weekend op de Bosuil om te zien of deze onverwachtse driepunter voor een boost bij de spelers zal zorgen. Louis Verstraete kon er alvast geen genoeg van krijgen in een flashinterview onmiddellijk na de match, want hij had het gevoel dat de Champions League was gewonnen. Waar Olivier Deschacht vorige week in de Studio van Sports Late Night had zitten supporteren voor Eupen, gaan wij dat dan maar doen voor Oostende zeker vanavond ? En toch ook maar hopen dat Zulte-Waregem in Moeskroen iets gaat rapen. De impact van een overwinning, ongelooflijk ! Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie mochten halen op de officiële clubwebsite van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

WB PAKT VERDIENDE DRIEPUNTER TEGEN CLUB BRUGGE!

Waasland-Beveren heeft thuis landskampioen Club Brugge verslagen. Het werd zonet 2-1 op de Freethiel. Waasland-Beveren houdt zo voor het eerst dit seizoen de drie punten thuis.
De eerste helft was een langgerekte studieronde. Geel-blauw was echter de meest gevaarlijke ploeg, vooral van op afstand. Het was twintig minuten wachten op de eerste activiteit voor doel. Langs geel-blauwe kant week Ampomah uit naar de rechterkant, zag Francesco Forte voor doel lopen en speelde hem aan. Onze nummer negen kopte, maar deed dat ruim naast. Een handvol minuten later was er de eerste succesvolle dribbel van diezelfde Ampomah, zijn schot met links kon Horvath niet verontrusten. Een sterke Louis Verstraete kon nog tweemaal trappen, maar zijn vizier stond telkens niet scherp. 0-0 was de logische ruststand.

De tweede helft begon dramatisch voor geel-blauw. Vormer kon er na drie minuten meteen 0-1 van maken. W-B ging in de achtervolging en deed dat geweldig. Net na het uur ging Nana Opoku Ampomah neer in de zestien na een duidelijke trap op de kuit. Ref Van Driessche en VAR grepen niet in. Een kwartier voor het einde kon Valtteri Moren de gelijkmaker binnenkopen, maar Poulain tikte de bal met de hand voor de lijn weg. Penalty en geel, zei de ref. De VAR greep in en liet Van Driessche naar de achterzak grijpen. Francesco Forte deed z'n taak en zette de 1-1 op het bord. Met nog tien minuten op de klok voelde Waasland-Beveren dat er meer dan een punt mogelijk was. Boljevic zette vijf minuten voor tijd scherp voor en dwong Decarli om de bal in eigen doel te koppen: 2-1 voor W-B! In blessuretijd toonde Davy Roef zich opnieuw superieur en bracht hij rust in de rangen.

We zijn ongelofelijk tevreden dat we eindelijk iets kunnen teruggeven aan de fans. Bedankt aan de aanwezige geel-blauwe supporters!

Opstelling W-B:
Roef, Massop, Moren, Lulic (80' Vanzo), Boljevic, Bizimana, Forte (80' Vellios), Verstraete, Ampomah (90' Badibanga), Caufriez, Vukotic

Opstelling Club Brugge:
Horvath, Poulain, Amrabat, Moraes, Nakamba, Vanaken, Denswil, Vormer, Ngonge, Decarli, Mechele

MARTIJN DE JONGE