StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Match van het jaar op komst.
Het is voorspelbaar dat zaterdag 22 december aanstaande de spanning op en rond de Freethiel te snijden zal zijn. De komst van Lokeren betekent nervositeit alom : supporters, bestuurders en niet in het minst bij de ordediensten die met zekerheid op de toppen van de tenen zullen lopen en overuren moeten kloppen. Het zou mij niet verbazen dat de stressmeter de laagste waarden aangeeft bij de spelers bij wie door het jaarlijks groot verloop van de ene naar de andere club, zij enkel door het lezen van de media enig besef krijgen van wat W-B - Lokeren aan derbysfeer inhoudt.
Er zullen deze week weer heel wat statistieken verschijnen over de Wasico en op dat vlak wordt het hoog tijd dat W-B zijn cijfers oppoetst. Waasland-Beveren kon immers op de Freethiel nog niet winnen van Sporting Lokeren. Op Daknam lukte dat wel al, maar in het eigen Freethielhuis slaagde W-B, ondanks zelfs een keer een 2-0 voorsprong bij rust, er nog niet in de volle inzet in Beveren te houden. Na de onverwachtse winst tegen Club Brugge en Antwerp mag worden verwacht dat de Beverse spelers met vertrouwen aan de derby zullen beginnen en dus een 9 op 9 mogelijk is, maar als mijn bronnen kloppen zou er dit seizoen nog geen enkele club in de JPL 3 competitiewedstrijden na mekaar hebben gewonnen. Stel je voor dat die primeur voor W-B is weggelegd !
Laat dit in geen geval overkomen als hoogmoed voor de val, want waar W-B tegen Blauw-Zwart en Rood-Wit als underdog aan de partij begon, zal het nu door de bezoekers als favoriet worden gebombardeerd, mede door de winst tegen Club en Antwerp en of de mannen van Custovic in staat zijn die verwachtingen in te lossen, vraagt dringend om bevestiging.

PVW.