StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KOMT ER VOLGEND SEIZOEN NOG EEN WASICO ?

Aan spankracht hebben de derby's tussen W-B en Lokeren de voorbije jaren nauwelijks ingeboet, maar de interesse voor dit ooit zo beladen treffen is wel degelijk afgezwakt. Logisch natuurlijk, want Lokeren heeft zich sinds enkele jaren ingeschreven als medebewoner van de kelder van de Jupiler Pro League en daar vormt het met Waasland-Beveren en Moeskroen een weinig te benijden trio dat af en toe de hand uitnodigend reikt naar Zulte-Waregem om een spelletje zwarte pieten mee te spelen. Waar in een wat verder verleden KSKB en Lokeren tegen mekaar in het strijdperk traden met als inzet doorgaan in de Beker van België of een Europees ticket, is het de laatste jaren vaak een kwestie van, hetzij doorgeven van de rode lantaarn, hetzij een goeie zaak doen in de kelder van het klassement. In die omstandigheden is een mooie wedstrijd verwachten uit den boze,maar de hoogspanning blijft natuurlijk en dat zal morgen niet anders zijn.

Waasland-Beveren en Lokeren deden afgelopen weekend onverwachts een schitterende zaak. Lokeren slaagde er in de nochtans op hoog toerental draaiende Truiense motor te laten sputteren, terwijl W-B, weliswaar met het broodnodige tikkeltje meeval, stuntte op de Bosuil.
Drie gouden punten dus voor beiden en flink wat vertrouwen bijgetankt met het oog op de match van morgen op de Freethiel. Het grootste verschil zit hem in het feit dat Lokeren tegen STVV tamelijk wat averij opliep. Overmeire en Cevallos liepen tegen een speeldag schorsing aan en vooral eerstgenoemde is zonder twijfel op meerdere vlakken een groot gemis voor de buren. Maar ook de altijd becritiseerde en toch vaak beslissende Miric, net als de Ijslander Ari Skulason en Steve De Ridder zullen niet van de partij zijn morgenavond. Waasland-Beveren daarentegen recupereert ten opzichte van vorig weekend de geschorste Nana Opoku Ampomah, maar het wordt benieuwd uitkijken of Custovic bereid is iets aan zijn stuntploeg te veranderen.
Ondanks de miraculeuze 6 op 6 van W-B tegen Club Brugge en Antwerp en de verwachte afwezigheden bij Sporting Lokeren, kan, mag en zal er bij W-B niet de minste aanleiding zijn om na deze 2 mooie winstpartijen, aan de geringste onderschatting te doen. Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden en er blijven voldoende goeie spelers over bij Lokeren om de partij in hun voordeel te beslissen. Op dat vlak heeft Waasland-Beveren op de Freethiel geen hoopgevende traditie, want de fusieclub kon thuis nog niet winnen van het zorgenkind van Roger Lambrecht.

Zowel Lokeren als W-B zitten niet in een positie om kerstman te spelen. In een recent verleden deed Lokeren tot tweemaal toe er alles aan om, een KSKB en een keer W-B, te laten zakken. In 2007 verloor KSK Beveren op de laatste speeldag in STVV, maar dat hoefde niet noodlottig te zijn, ware het niet dat een veel beter geklasseerd Lokeren diezelfde avond op Daknam tegen Lierse bewust met 1-4 verloor waardoor tweede klasse een feit was voor KSKB. Een paar jaar geleden had W-B thuis op de laatste speeldag genoeg aan een overwinning tegen Lokeren om zeker te zijn van het behoud. Het bleef 0-0, maar omdat KV Mechelen (daar gaan we weer) een spektaculaire remonte maakte in het Jan Breydelstadion tegen Cercle, kwam er ditmaal, weliswaar in blessuretijd, nog een happy end voor W-B. Zijn sportieve plichten vervullen is een zege voor de sport waar niemand iets kan tegen hebben, maar dan graag diezelfde ingesteldheid ten opzichte van alle ploegen.

Wat is en blijft voetbal een raar spelletje. Exact 2 weken geleden leek Waasland-Beveren dood en begraven als rode lantaarn met de komst van Club en Antwerp voor de boeg. Morgen kunnen de mannen van Adnan Custovic een gouden zaak doen en minstens één concurrent op 6 punten zetten. Ik zou dat gewoon doen, want men weet maar nooit hoe het ons de daaropvolgende 10 wedstrijden vergaat. Als het klopt dat er bij Lokeren zoveel afwezigen zijn kan W-B alleen maar van zichzelf verliezen. Laat deze unieke kans om nog iets te maken van het seizoen niet liggen beste spelers, want de supporters hebben al genoeg geleden. En om op de titel van deze voorbeschouwing te antwoorden, wat mij betreft wel hoor, da's goed voor de kassier !

Patrick Van Wesemael.