StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IEDER PUNT IN BRUSSEL IS EEN BONUS.

Ondanks de overdaad tijdens de feestdagen blijft de 9 op 9 zelfs na Kerstmis bijzonder zoet smaken. En ja, de beleving van een gewonnen wedstrijd wordt mede in belangrijke mate bepaald door de naam van de verliezer. We zullen dit seizoen niet meer in de luxesituatie komen (als we Yannick Ferrera mogen geloven toch) om een winstpartij tegen bv. Moeskroen minder plezant te voelen, maar achtereenvolgens winnen tegen Club Brugge, Antwerp en Lokeren geeft wel extra kleur aan een driepunter.
Blijven stil staan bij het verleden is echter geen goeie zaak en hoe deugddoend de geciteerde overwinningen ook deden, morgen donderdag staat in Anderlecht de volgende match op het programma en ook dat is er een die kostbare punten kan opleveren. Want hoe belangrijk die 9 punten uit de afgelopen 3 confrontaties ook waren, we zijn er nog lang niet en dat zegt genoeg over hoe precair de gezondheidstoestand van Waasland-Beveren was begin deze maand. En als we het zojuist hadden over namen, morgenavond is de tegenstander in het Constant Vandenstockstadion er een met naam en faam, maar een ploeg is Anderlecht momenteel allerminst. Het is een verzameling van veel en grote jonge talenten, maar er ontbreekt een echte patron en de spelers die over de onontbeerlijke ervaring beschikken waren, of langdurig out, of werden toch wat overschat qua mogelijkheden. De 1 op 15 van Anderlecht uit zijn laatste 5 matchen is onwaardig voor de recordlandskampioen en dan is men geneigd als supporter van W-B te denken : dit is het moment voor een bezoekje aan de hoofdstad. Misschien wel, maar laten we toch waarschuwen voor ongepast optimisme, want ploegen met naam beschikken soms over bijzondere gaven en kunnen net als een gewond dier en de hulp van, gevaarlijk uit de hoek komen. Zo ook was Anderlecht op speeldag 14 in Beveren niet beter dan de thuisploeg, maar vergelijkbare fases werden door de scheidsrechter toch totaal anders beoordeeld met een 1-2 eindstand en een match die werd besloten met 10 tegen 10.

Morgenavond moet Waaslannd-Beveren het in Anderlecht doen zonder 2 van zijn sterkhouders. Contractueel mag huurling Davy Roef niet spelen tegen de Brusselaars waardoor Kevin Debaty nog eens tussen de palen mag staan. Trouwens, in de heenwedstrijd viel Kevin niks te verwijten. Maar ook ons onberekenbare werkpaard Aleksandar Boljevic (toch al goed voor een assist of 6) ontbreekt door schorsing. Zijn vervanger wordt waarschijnlijk Tuur Dierckx die tegen Lokeren na veel en langdurig blessureleed al een kwartier mocht proefdraaien. Het wordt voor zowel Tuur als Kevin een ondankbare taak om Davy en Aleksandar te vervangen, maar dat doen zij vermoedelijk nu met een pak meer goesting dan een maand geleden toen de ploeg vierkant draaide. Ik hoorde op kerstdag ons bestuurslid Yves zeggen dat het een stunt zou zijn van Anderlecht wanneer het tegen W-B wint (een oorlogsverklaring op de dag van vrede bij uitstek) ? Ach, er mag toch al eens gelachen worden op Kerstmis natuurlijk ! Feit is dat wanneer W-B met dezelfde ingesteldheid en organisatie naar Anderlecht trekt als die van 2 weken geleden op de Bosuil, alles mogelijk is. Vraag is eerder of de supporters dit allemaal nog wel kunnen verwerken in geval van ? Wat is het prettig om nog eens aan een match te beginnen waarin niks moet, maar alles mag !

Patrick Van Wesemael.