* Moment om zaken te doen !
Speeldag 21 is op 2 wedstrijden na afgewerkt, maar wat nog overblijft voor vanavond is om van te smullen. Waasland-Beveren ligt er op gebrand om zijn miniserie van 9 op 9 iets minder mini te maken en hoopt tegelijkertijd dat landskampioen Club Brugge op Daknam niet afhaakt in de titelstrijd.

Het is een huizenhoog cliché, maar wanneer Waasland-Beveren vanavond met het getankte vertrouwen van de voorbije weken doet wat het moet doen, hoeft het niet naast of achter zich te kijken, maar mag het stiekem al eens gluren naar Oostende en de afstand met Eupen opmeten.

W-B kan in ieder geval zeker zijn dat indien het zelfs met de kleinste oogst uit de hoofdstad terugkeert naar Beveren, het een uitstekende zaak doet in het klassement. Gisteren immers liet Zulte-Waregem een normaal gezien geruststellende 0-2 voorsprong in 6 minuten tijd ontglippen (4-2 voor Kortrijk). Antwerp kwam na rust tegen Moeskroen op 2-0, maar de Henegouwers knokten zich terug in de wedstrijd na de aansluitingstreffer en de Bosuil betaalde nog een tijdje bibbergeld vooraleer het 3 moeizaam bevochten competitiepunten kon bijschrijven. Moeskroen is verdomme een taaien tegenstander die niet snel van plan is de handdoek te werpen. Oostende pakte een verdiend puntje tegen STVV (1-1), maar dat STVV liet nochtans een unieke kans liggen op een 0-2 voorsprong bij rust door een strafschop te missen. Knap van Eupen dat het met 0-1 ging winnen in Brugge. Cercle is soms tot het beste, maar even vaak tot het slechtste in staat.

W-B weet wat het te doen staat deze avond indien het in de diverse sportoverzichten tijdens de jaarwisseling als de runner up van december wil geciteerd worden.