StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg ANDERLECHT ZORGT VOOR KRAS OP MAAND DECEMBER VAN W-B.

Laten we eerlijk zijn, verliezen is nooit plezant, maar als alle concurrenten dat in de voorafgaande uren al eerder deden, valt het net iets minder zwaar. En het is ook eerlijk om toe te geven dat Waasland-Beveren donderdagavond op geen moment de indruk heeft gegeven dat het zou oogsten in het Constant Vandenstockstadion.
Jammer, want de fans van RSCA bleven voor de zoveelste keer dit seizoen op hun voetbalhonger zitten en mits wat meer lef viel er zeker voor de mannen van Adnan Custovic meer te rapen. Spijtig, dat wel, maar laat ons anderzijds ook begrip opbrengen voor onze jeugdige spelersgroep die, wellicht onbewust, vanaf de eerste minuten te veel respect toonde voor de recordlandskampioen waardoor o.a. het duo Verstraete-Bizimana dat de voorbije weken indruk maakte, te vaak ongelukkig was in de passing om bepalend te zijn.

Hierna vinden jullie het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge van de website van Waasland-Beveren, maar eerst nog enkele persoonlijke bedenkingen : de eerste helft van W-B was over de hele lijn te zwak. Na rust was het beter, maar in de lijn van de wedstrijd van W-B werd ook voorin te slordig geacteerd. We doen er soms wat minnetjes over, maar het gemis van een rommelaar als Boljevic laat zich voelen. En toch zijn er wat mij betreft 2 positieve punten aan de iets overdreven 3-0 in Anderlecht : Kevin Debaty viel, net als in de heenwedstrijd tegen de Brusselaars, weinig of niets te verwijten. We mogen hem dus niet meer afrekenen op zijn ongelukkige bekermatch tegen Mandel United, want voor zo ver ik mij nog herinner stonden er die avond geen gelukkige Beverse spelers op het veld. Of Kevin over de kwaliteiten beschikt om met hem aan een nieuw seizoen te beginnen als basisspeler, daarvoor zijn er kenners op de wereld gezet. Ander pluspunt aan de nederlaag is dat die (en ik weet dat het vreemd zal klinken) op een goed moment komt. Het bestuur moet immers wakker blijven de volgende weken en waken dat er doelgericht een tweetal versterkingen bijkomen.

Het is geen moment om zondenbokken aan te wijzen, maar Forte en Lulic blijven, ondanks veel goeie wil, nog steeds omstreden en ik vrees dat het geen kwestie van tijd alleen is.

Patrick Van Wesemael.

GEEL-BLAUW KAN NIET STUNTEN IN BRUSSEL

Geel-blauw heeft 2018 niet in schoonheid kunnen afsluiten. Een heel zwakke eerste helft en een iets betere tweede konden Anderlecht niet verontrusten. Het werd 3-0 in het Constant Vandenstockstadion. Waasland-Beveren begon te slap aan de partij. Anderlecht dicteerde meteen de wet en dat resulteerde in minuut negen al in de openingstreffer. Djihad Bizimana liet zich te makkelijk opzij zetten en bood Kums zo de kans aan om Dimata te bedienen: 1-0. Geel-blauw wou wel, maar kon de bal niet bijhouden. Het was Kevin Debaty die in minuut 23 moest ingrijpen. Hij kwam goed uit op een dribbel van Amusu. Diezelfde Amuzu kreeg, zowat tien minuten voor de rust, nog een kopkans. Debaty hoefde echter niet in actie te komen, de bal ging voorlangs. W-B ging zo met ééntje in het krijt de kleedkamers in.

Waasland-Beveren eiste bij de start van de tweede helft de bal meer op, maar het was aan de overkant dat we het eerste doelgevaar zagen. Ryota Morioka, ex-WB'er, had de 2-0 aan de voet, maar duwde het leer naast de kooi van Debaty. In minuut 50 poogde W-B te dreigen via vrije trap. De bal werd verlengd tot bij Vukotic, maar de boomlange verdediger kopte in de handen van Didillon. Aan de overkant was het meteen wél weer raak. Bornauw werd te vrij gelaten op hoekschop en kopte de bal tegen de touwen: 2-0. Een handvol minuten nadien dribbelde Najar te makkelijk door de Beverse defensie. Zijn schot was goed, maar dat was ook de reactie van Debaty. Ondertussen was er met Badibanga en Vellios nieuw bloed in de ploeg gekomen. die laatste kreeg iets meer dan twintig minuten voor tijd een dot van een kans. Hij was echter te verrast op een schot van Ampomah om nog te reageren. In minuut 72 opnieuw dreiging van W-B. Forte week uit naar de linkerkant en gooide de bal voor doel. Vellios kopte, maar te simpel in de handen van de doelman. Dertien minuten voor tijd opnieuw aan de overkant. Kevin Debaty toonde echter ook zijn kwaliteiten en redde de poging van Amuzu knap. Geel-blauw dreigde opnieuw in minuut 82. Badibanga trapte vol risico richting doel, maar Didillon redde. In blessuretijd moest de kelk nog leeg tot de bodem. Dimata scoorde zijn tweede en zette zo de zware 3-0 op het bord.
Een eervolle én terechte vermelding opnieuw voor de meegereisde fans. Het (kleine) uitvak overstemde vaak de andere vakken. Chapeau en bedankt!

Opstelling RSCA:
Didillon, Najar (83' Saief), Dimata, Morioka (83' Gerkens), Appiah, Kums, Cobbaut, Kayembe, Amuzu, Milic, Bornauw
Opstelling W-B:
Debaty, Massop, Moren, Lulic (62' Vellios), Bizimana (83' Jubitana), Forte, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Schryvers (56' Badibanga)

MARTIJN DE JONGE