StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Lang terugblikken is geen goed idee.
We worden dezer dagen om de oren geslagen met jaaroverzichten, maar in het geval van Waasland-Beveren lijkt het mij geen goed idee aan dat spelletje mee te doen. 2018 was een rampjaar voor W-B met één duidelijke rode draad : er werd veel te weinig gewonnen en ook de spelkwaliteit was dikwijls beneden peil.
Enkel deze maand vormde met 3 overwinningen in 4 wedstrijden een zeer aangename uitzondering. Ook de maand januari waarin Sven Vermant zijn debuut in de Jupiler Pro League maakte viel al bij al nog best mee met al onmiddellijk een cruciale winstpartij tegen STVV. Kort daarna volgde nog een fantastische overwinning op de Bosuil, maar vanaf dan en mede door de naweeën van het vertrek van eerst Clement en vervolgens Morioka en Seck, was het vet van de soep. Een wedstrijd winnen, voor een supporter toch het zout van het voetbal, vormde tussen half februari en eind november van dit jaar een grote uitzondering en de spelkwaliteit ging van kwaad naar erger. Geen wonder dat we in die periode met Sven Vermant en Yannick Ferrera alweer 2 trainers versleten, maar het zou een brug te ver zijn om hiervoor enkel Sven en Yannick de volledige verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven. Er werd zowel tijdens de wintermercato als in het tussenseizoen door de clubleiding ruim onvoldoende kwalitatief geanticipeerd op de vele vertrekkers. Een aantal van die jongens mogen/moeten/willen de komende weken de club verlaten en daarbij worden de namen van Threlkeld, Ndao en Abdullah genoemd, maar er komen zonder twijfel nog meer jongens in aanmerking om hun voetbalgeluk elders te gaan zoeken, maar er moet natuurlijk vraag zijn. De clubleiding krijgt alvast een nieuwe kans de komende paar weken zijn geflopt transferbeleid van de voorbije maanden (daarover mag men zeker spreken wanneer minstens 3 en als we streng durven zijn misschien 5 of 6 spelers die in het tussenseizoen werden aangetrokken) nu al terug de club mogen verlaten. Beter doen lijkt mij niet eens zo moeilijk, maar alle begrip voor de mensen die dikwijls in ondankbare omstandigheden (beperkte middelen en de naam W-B klinkt nog lang niet als een bel in de oren bij spelers die door onze club worden gesolliciteerd) hun werk moeten doen.

Terugblikken is blijven stil staan wordt vaak gezegd en we zouden niets liever doen dan een dikke streep trekken onder 2018 en waarom niet, hoopvol uitkijken naar 2019.

PVW.