StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN GRAND CAFE DE WATERTOREN.


Op deze laatste dag van het jaar liggen de belangrijkste voetbalcompetities in Euopa plat en dat is niet meer dan logisch, want oudejaarsavond is bij uitstek een familie- of vriendenavond.

Het komt dan ook geweldig goed uit om het jaar 2018 af te sluiten met een verslagje van onze jaarlijkse kwis die op vrijdag 14 december werd gehouden in ons lokaal Grand Café De Watertoren. Het werd naar goede gewoonte voor alle betrokkenen een bijzonder positieve ervaring die we uiteraard volgend jaar graag met dezelfde doelgroep willen overdoen.

Beste Freethielvrienden, maak er een toffe en veilige overgang van en we zien mekaar terug aan de andere kant van de jaarwisseling.

Namens het webteam van de Freehtielvrienden Bornem een dikke merci voor de regelmatige bezoekjes aan onze website.

Met dankbare groeten van onze webmaster Iris, Geert, Rudy en Patrick en zij die af en toe een immer gewaardeerde bijdrage bezorgen.

* 1 + 1 = 3 WINT ZEVENDE EDITIE KWIS NA VLIJMSCHERPE EINDSPURT.
Op vrijdagavond 14 december jl. presenteerde Walter Van Doren de zevende uitgave van zijn jaarlijkse kwis (eigenlijk was het zijn zesde presentatie, want Walter werd wegens ziekte ook een keer vervangen door onze voorzitter Ronny). Het werd over de hele lijn een groot succes, want zowel de interesse bij onze leden, de inhoud en het verloop van de kwis als ook de prijzentafel, waren top en dan heb ik het niet eens over de presentatie van Walter, de jury, de medewerkers en de lekkere hapjes die ons werden aangeboden door onze lokaalhouders Yannick en Vicky.

Naar goede gewoonte slaagt presentator Walter er telkens weer in om een kwis samen te stellen die van begin tot het einde boeit en dat is heus wel een kwaliteit. Voordeel van die kwaliteit is dat de deelnemers (14 ploegen van 4 deelnemers) op geen enkel moment de concentratie verliezen en gezelligheid en sportiviteit zegevieren. De winnaars van dit jaar (1+1=3) reden een bijzonder regelmatige klassieker en maakten het verschil in de tiende en laatste vragenronde met een vlijmscherpe eindspurt. Het team onder leiding van ons lid Mirko Heremans behaalde zowel in deel 1 als deel 2 telkens 43 punten en totaliseerde met 86 punten 2 puntjes meer dan de Outsiders met kopman Geert De Vreese. KVK Hingene heeft zonder twijfel een hekel aan die laatste ronde, want elk jaar opnieuw beginnen zij als leider of medeleider aan speelronde 10, maar daarin loopt het op een enkele uitzondering na, telkens slecht af. Hun derde plaats in de eindstand met 83 punten is uiteraard nog bijzonder knap, maar de ploeg van kapitein Gert Illegems en de leden Paul de Proft en Haaike Van Gucht, moet zo langzaam wanhopig worden zodra Walter vraag 91 stelt.

Omstreeks middernacht was de prijzentafel bijna leeg en dus hoog tijd om met de nog talrijke overblijvers na te kaarten over deze schitterende activiteit die voor het eerst werd gehouden in ons nieuw lokaal Grand Café De Watertoren, een locatie die zich uitstekend leent voor deze en ongetwijfeld veel van dergelijke evenementen. Ik hou er aan kwismaster Walter, de juryleden Iris, Johnny, Danny en Ronny en alle deelnemers te bedanken voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde activiteit. Het past ook weer de mensen te bedanken die mede voor een prachtige prijzentafel hebben gezorgd. We kijken al uit Walter naar editie nr8 van volgend jaar. Bekijk ook eerstdaags in de rubriek "foto's" de sfeerplaatjes van die avond die werden gemaakt door Seppe en Danny.

Patrick Van Wesemael