StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Focus ligt vanaf nu op oefenkamp.
Aanstaande zaterdag 5 januari vertrekt Waasland-Beveren naar het Spaanse oefenkamp in Pinatar waar het vorig jaar omstreeks deze tijd de wonden ging likken na een woelige maand december (afscheid Clement) en het nakende vertrek van Seck en Morioka. Zo'n vaart zal het ditmaal niet lopen, want op wat geruchten na vanuit Frankrijk waar er interesse zou bestaan in Ampomah, moet niet worden gevreesd voor een exodus en dat lijkt mij om meerdere redenen niet onlogisch. Overigens, voor zo ver mij bekend is het absoluut niet de bedoeling van de club om Ampomah nu te laten gaan. Wie zaterdag niet op het vliegtuig stapt richting Pinatar is Rafidine Abdullah waarmee de club een signaal wil geven dat betrokkene (en hij vraagt misschien niet liever) maar beter een andere werkomgeving kan opzoeken. Er zijn nog wel enkele jongens in die situatie, maar vermoedelijk trekken zij nog wel mee op oefenkamp.
Het worden nog drukke weken voor de clubverantwoordelijken bij W-B, want naast het feit dat niets aan het toeval zal worden overgelaten om een tweetal bijkomende versterkingen te zoeken voor eind januari (en liefst voor 19 januari wanneer de thuiswedstrijd tegen Cercle op het programma staat), moet ook de knoop-Roef worden doorgehakt voor het einde van deze maand. Het financiële plaatje is bekend, maar eerst moet er met Davy zelf worden gesproken of het zinvol is de optie te lichten, want anders wordt het louter een financiële kwestie van optie lichten en aan het einde van het seizoen verkopen. In dat geval is het de vraag of W-B er goed aan doet die optie te lichten, want wanneer we de geruchten mogen geloven dat het prijskaartje om en bij de 650.000 Euro ligt, lijkt mij verkopen met winst geen eenvoudige uitdaging.

Het staat zo goed als vast dat de gezochte versterking spelers moeten zijn die de Jupiler Pro League kennen en dan moet er worden gedacht aan spelers die bij een club die play-off I ambieert momenteel onvoldoende aan de bak zijn gekomen, maar wel in staat moeten wordne geacht om voor W-B een positieve bijdrage te leveren in de strijd tegen de degradatie.

En wat het Spaanse oefenkamp betreft, het is er momenteel ongeveer dubbel zo warm als bij ons, maar dat stelt met de huidige positieve Belgische temperaturen niet zoveel voor natuurlijk.

Tot slot : tenzij een of ander beroep wordt aangetekend, zal voorzitter Dirk Huyck vanaf 12 januari opnieuw zijn werkzaamheden op de Freethiel mogen hervatten.

PVW.