StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De mercato is open!

Allereerst, voor ieder van jullie een gelukkig nieuwjaar! Dat gezegd zijnde, de transferperiode is eergisteren van start gegaan. Voor veel teams is het dé gelegenheid om het seizoen alsnog te redden. Ook voor ons, ondanks de sterke periode van de afgelopen weken is het nog altijd duidelijk dat er onvoldoende kwaliteit zit in deze ploeg om ons zonder problemen te handhaven in eerste klasse. Wat moet er zeker bij?

Om te beginnen wordt het zaak op tijd te beginnen aan de gesprekken en vooral, geen tien aankopen waar je niks aan hebt. Enkele (misschien zelfs één) gerichte aankopen zullen volstaan om ons team de nodige kwaliteitsinjectie te geven om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Welke positie moet dan zeker versterkt worden?
De meest dringende positie die moet vervangen/versterkt worden is in mijn opzicht de nummer 10. Begrijp me niet verkeerd, ik zie Lulic graag spelen en ben ervan overtuigd dat hij meer in zijn mars heeft dan dat hij voorlopig laat zien. Echter is het nu niet genoeg om als basisspeler op de tien te spelen. Hij mist die gevaarlijke, listige pass om onze aanvallers alleen voor doel te zetten. Er is dus echt iemand nodig die dat wel in zich heeft zoals we vorig jaar Morioka hadden. Iemand die er met één pass in slaagt een gevaarlijke situatie te creëren.

Wie is er vrij?
Geoffrey Hairemans: op een zijspoor bij Antwerp en dé perfecte speler voor die positie. Echter wordt deze vogel allicht te duur en zou het al om een uitleenbeurt moeten gaan. Iets wat ik liever niet zie gebeuren, al ben je met zo'n speler voor een aantal maanden natuurlijk ook heel wat.

Ryota Morioka: de man die ons vorig seizoen verliet voor een avontuur bij de recordhouder in landstitels. Echter werd dit avontuur er voor hem zelf één om eerder te vergeten. Met slechts enkele basisplaatsen en heel wat minuten op de bank of zelfs in de tribune op de teller ziet het er een jaar later niet zo positief uit voor de Japanner. Biedt Beveren hem een uitweg aan? Allicht niet vanwege te duur en te gevoelig binnenshuis. Maar én of het een aanwinst zou zijn. Dat bewees hij genoeg in zijn periode bij ons en bij momenten zelfs bij Anderlecht. De genialiteit druipt ervan af. Laat maar komen!

Stef Peeters: Bij velen van jullie zal deze naam zeker nog een belletje doen rinkelen. Deze Limburger verliet STVV in 2017 na een op persoonlijk vlak enorm succesvol seizoen. Hij liet de Jupiler Pro League kennis maken met een creatieve voetballer die ook nog eens een fantastisch schot in huis heeft. Hij trok naar het Franse Caen waar ook hij momenteel op een zijspoor zit. Allicht is deze man ook te duur maar zeker het proberen waard als je het mij vraagt!

1 van deze drie namen zou een geweldige aanwinst zijn voor onze club. Ik ben er mij tenvolle van bewust dat dit alle drie moeilijke dossiers zullen worden en ze niet voor een appel en een ei zullen komen. Het geld is er, nu het vertrouwen en de kracht om ze te halen nog. Succes bestuur!

Seppe.