StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Memorabele wedstrijden KSK Beveren.
In deze wat grijze en kille dagen na de jaarwisseling is het de hoogste tijd voor een flinke opwarmer. Op weg naar de laatste bekerfinale uit de clubgeschiedenis van KSK Beveren is Geert De Vreese aanbeland bij de terugwedstrijd van de halve finale. Het werd een thriller van formaat die nog steeds in mijn geheugen staat gegrift alsof het gisteren was.
Hoe goed ook de 1-1 in Anderlecht was in de heenwedstrijd, met een bekerfinale als inzet zijn spelers bereid om tot het gaatje te gaan en dat deden ze ook op die memorabele vrijdagavond 26 maart 2004. Geniet nog even opnieuw van een portie spanning waarvan ik het een kleine 15 jaar later nog altijd warm krijg.

Beveren dus op 1 wedstrijd van een vijfde bekerfinale maar die ene wedstrijd was wel een lastige. Geelblauw mocht immers de terugwedstrijd thuis tegen Anderlecht niet verliezen en zelfs een gelijkspel met veel doelpunten was onvoldoende voor die finaleplaats. Beveren heeft beslist veel bloedstollende partijen gespeeld in zijn bestaan. Wel, deze hoort zeker in dat rijtje thuis. Geen partij voor hartlijders dus.
(klik hier)

GDV.