StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B blijft achter het net vissen.
Er moeten en zullen de komende dagen waarschijnlijk nog een tweetal spelers ter versterking worden aangetrokken door Waasland-Beveren, maar die zoektocht blijft moeizaam verlopen. Namen circuleren er voldoende en niet van de minste, maar de betrokken spelers overtuigen om naar Beveren te komen is blijkbaar bijzonder moeilijk. Dessers, Musona, Awoniyi, Ingvartssen, Hairemans, Seck en zo kan ik nog wel even doorgaan, het zijn stuk voor stuk spelers die een meerwaarde zouden zijn voor W-B, maar voor de meeste van deze jongens (op Dessers na die zwaar geblesseerd raakte) kreeg onze club een neen, nog niet of misschien te horen en dat gaat stilaan op het gemoed werken. Het financieel excuus lijkt mij onaannemelijk gezien de interessante deals die werden afgesloten met Oostende, Genk en Anderlecht, dat van de operatie-"Propere Handen" al iets meer, alhoewel contractueel toch perfect kan worden opgenomen dat in geval van een degradatie de overeenkomst wordt beëindigd. Natuurlijk moet de speler in kwestie dan weer op zoek naar een andere club, maar een goeie vindt meestal probleemloos onderdak.

Wat door het clubbestuur als excuus wordt vergeten is het huidig onzeker klassement en vooral de manier waarop dat tot stand is gekomen. Iets langer dan een jaar geleden (een kwestie van enkele weken meer) werd W-B alom geprezen voor zijn knap voetbal en misschien wel beste middenveld van de JPL. De snelheid waarmee de betere spelers (noem ze gerust de hoekstenen) van de hand werden gedaan en de ploeg daardoor in een mum van tijd reduceerde tot een degradatiekandidaat, is ver van bevorderlijk om een speler te overtuigen voor stabiliteit bij W-B te kiezen.

Natuurlijk veranderen situaties van spelers in het voetbal van dag tot dag, maar een mens vraagt zich toch af hoe het mogelijk is dat nu dergelijke namen van goeie spelers opduiken, terwijl er een half jaar geleden voor tweederangsspelers werd gekozen. Een klein beetje de hand in eigen boezem steken kan nuttig zijn om lessen te trekken, maar ik besef dat geen fouten maken niet van deze wereld is.

PVW.