StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eric Asomani ?
Ik weet niet meer wie, maar iemand vroeg mij onlangs wie is die Eric Ansomani wiens naam de laatste tijd regelmatig opduikt in de verslagjes van de beloften. Toegegeven, ik dacht dat het iemand van bij ons was, maar dat schijnt niet te kloppen. Eric Ansomani is een 19-jarige Ghanees en dus landgenoot van Nana Opoku Ampomah. Het is trouwens mede op advies van Ampomah dat Ansomani nu in Beveren voetbalt. Het heeft overigens wat voeten in de aarde gehad om het papierwerk in orde te krijgen, maar dat is sinds enkele weken gelukt. Stellen dat Eric een ruwe diamant is waarvan wordt gehoopt dat hij op termijn de opvolger van Ampomah kan worden, is nogal wat druk leggen op de schouders van deze jongen, maar alhoewel er nog heel wat schaafwerk moet gebeuren, heeft hij zeker potentie om in de voetsporen van zijn landgenoot te treden. Leuk weetje : Nana Opoku zegt van Eric die overgiens dezelfde positie ambieert, dat die sneller is dan hem en dat wil toch iets zeggen.

* Jean Van Den Branden is niet meer.
De gemeente Beveren is sinds woensdag 9 januari een voetbalmonument armer. Die dag overleed immers Jean Van Den Brande (geboren 7 september 1946) en gewezen jeugdmedewerker van KSK Beveren. Jean de facteur zoals hij ook wel werd genoemd, heeft zowat alle functies bekleedt in de Beverse jeugdwerking en trok met Omer Joris regelmatig op pad om jonge voetballertjes te gaan zoeken. De legandarische miniemencoach haalde niet alleen die talenten naar de Freethiel (Tony Herreman, Geert De Vlieger, Marc Van Britsom, Stephan Vanderheyden (dit is slechts een shortlist), hij werkte ook met die gasten als jeugdtrainer. KSK Beveren heeft zonder twijfel veel te danken aan Jean die ondanks zijn grote clubliefde, iemand was die critisch durfde zijn voor zijn omgeving.
Tot voor kort was Van Den Branden nog een regelmatig bezoeker van het Themacafé tijdens de thuiswedstrijden van Waasland-Beveren. Ik kan mij ontelbare anekdotes herinneren van Jean die hij overigens op een onnavolgbare wijze kon vertellen. Deze wil ik graag kwijt : toen Jean destijds bij Geert De Vlieger en zijn ouders zat om de overgang naar KSK Beveren af te ronden, vroeg Jean aan Geert wat hij als cadeautje graag wou hebben. "Een platenspeler meneer", liet Geert zich spontaan ontvallen. Zou de meest geziene analist dit nostalgisch aandenken nog ergens op zolder hebben staan ? Een dikke merci Jean voor zovele dienstne die je aan onze club hebt bewezen. Je hebt mee aan de wieg gestaan van veel "grote" voetballers, maar zelf was je ook een "grote" meneer hoor !

PVW.