StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond supportersavond op de Freehtiel.
Om 19 uur staat vanavond de nieuwjaarsreceptie van de Supportersfederatie op het programma en dat wordt naar goede gewoonte de combinatie van gezellig een hapje en drankje nuttigen gekoppeld aan een flinke boterham nuttige sportieve en extra sportieve informatie. Gisteren noemde ik de aanwezigheid van onze voorzitter Dirk Huyck een waterkansje, maar ondertussen is er sprake van een zeer reële kans. Mis deze avond niet en zak straks af naar de businessclub van het Freethielstadion. Wedden dat jullie het zich niet zullen beklagen ?

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue heeft zaterdag in de achterdeurderby 2 onnodige punten laten liggen. Alweer geen man over boord, want omdat de achtervolgers voortdurend haasje over spelen blijft de kloof nog altijd 9 punten. YB was zaterdag heer en meester op het veld van Bosdam en drukte dat op het half uur uit in een verdiende 0-1 voorsprong. Ook na rust bleef het de dominante ploeg met tweemaal een bal tegen het doelkader en een geweigerde strafschop waardoor de spanning uiteraard bleef. Tien minuten voor tijd kreeg YB het deksel op de neus toen de doelman blunderde op een vrijschop.
Volgende week komt middenmotor Meerdonk naar de Freethiel.
In de derde amateurreeks kwam Bornem niet verder dan een 1-1 puntendeling met rode lantaarn Pelt en dat was het zoveelste gelijkspel van de Klein-Brabanders.

* Opschudding bij HSV Hoek.
We ontvingen een alweer fijne bijdrage van Rudi De Jonghe en dan weten jullie dat het over HSV Hoek gaat. Die andere Rudy, Rudy Beck, had mij zondag al laten weten dat er een oude bekende van Waasland-Beveren aan de slag was gegaan bij Hoek en dit artikel verklapt wie. Veel leesplezier en bedankt Rudy en Rudi.

PROMOTIE, 3de PLAATS BIJ WINTERSTOP,TRAINER ONTSLAGEN : HSV HOEK HAALT OA DESTORME
Dat er in het Zeeuws-Vlaamse Hoek altijd wel iets gebeurt, is na deze winterstop zelfs een klein understatement.
De ploeg staat mooi 3de in hun 1ste seizoen,met amper 2 nederlagen,in de Derde Divisie en toch... werd Trainer Dennis De Nooijer ontslagen.
Assistent Giovanni Siereveld stapte zelf mee op.
Reden : er werd amper tot niet getraind in de laatste maand voor de break én tijdens die break kregen de spelers maar liefst 17 dagen 'vrij', zonder individueel loopschema .
Ongezien en ongehoord volgens het bestuur, dat met Hugo Vandenheede (met Coxyde 5x gepromoveerd) én David Destorme (ex-speler Hoek en Waasland-Beveren) op Oudejaarsdag de nieuwe staf bekendmaakte.
Het duo had amper 4 trainingen én 1 oefenpartij tegen de Beloften van AA Gent (2-1 winst) de tijd om een rijtje topwedstrijden voor te bereiden. Afgelopen zaterdag hervatte de competitie namelijk met een thuispartij tegen de Friezen van Harkemase Boys (5de in de rangschikking).
Het werd afgelopen week duidelijk dat er meer discipline van de spelers werd geëist én : trainingsarbeid.
Dat vertaalde zich meteen uit : De jongens uit Friesland werden met 4-0 verslagen en zo terug 4 uur op de bus richting Harkema gezet.
Hoek verstevigt zo zijn 3de plaats en heeft de leiders in zicht, maar : zaterdag wacht een uitwedstrijd bij de nummer 2 Quick Boys.
Links hieronder van de 1ste partij onder de nieuwe coaches. We spraken al even met Destorme, die zei dat hij het zich nu beklaagt om niet nog 1 seizoen te zijn teruggekeerd als speler, gezien het degelijke niveau dat er gespeeld wordt.

https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/glansrijk-debuut-voor-vandenheede-bij-hoek~a5451170/
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/110451/Hoek-begint-nieuwe-jaar-met-ruime-overwinning

PVW.