StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB GAAN VOOR EEN 9 OP 9 THUIS.

Het Spaanse oefenkamp in San Pedro del Pinatar ligt een weekje achter de rug en spelers en technische staf zijn ondertussen opnieuw vertrouwd met het typisch Belgisch winterweer dat tot nu toe niet eens zo slecht was om te trainen.
Zaterdagavond begint Waasland-Beveren tegen Cercle aan de eerste van nog 5 thuismatchen van de reguliere competitie (Zulte-Waregem, Kortrijk, Genk en Gent volgen later nog). Op verplaatsing staan de komende weken ook nog Standard, Charleroi, STVV en Oostende op het programma. De 6-puntenkloof met Lokeren en het verschil van 3 punten met Moeskroen telkens in het voordeel van W-B is meegenomen dankzij een schitterende maand december, maar lang niet geruststellend. Elk gunstig resultaat vanaf morgen in de resterende matchen betekent een versnelde stap vooruit om de doelstelling "behoud" te verzekeren.

Met 9 op 18 in zeker niet de gemakkelijkste wedstrijden, kan Adnan Custovic een naar Beverse normen puike balans voorleggen. Het was uitgerekend de heenwedstrijd tegen de tegenstander van morgenavond Cercle Brugge, die de voorganger van Custovic (Yannick Ferrera) de kop kostte. Het was een draak van een match die de supporters zal bijblijven als de wedstrijd waarin onze toenmalige coach het presteerde om zonder één enkele echte spits te starten. Het was vragen om moeilijkheden en die kregen we ook, want tegen een niet eens zo sterk Cercle werd kansloos met 2-0 verloren, mede door enkele ongelukkige interventies van de inmiddels vertrokken Salquist. Meteen het einde van een véél te kort hoofdstuk Yannick Ferrera, want alhoewel Yannick met zeer beperkte middelen moest werken, de indruk blijft dat hij er nooit kop of staart van kreeg hoe zijn typeploeg er moest uitzien.

Dat W-B en zijn supporters de jaarwisseling met een iets geruster gemoed dan dat van de fans van Lokeren en Moeskroen konden beleven, hebben zij vooral te danken aan een geweldige maand december met opeenvolgende overwinningen tegen Club Brugge, Antwerp en concurrent Lokeren. De allerlaatste partij van 2018 in en tegen Anderlecht hoorde op geen enkel vlak thuis in de voorgaande decembermatchen. Nooit in de match gezeten en te veel respect getoond voor de Brusselaars met een kansloze 3-0 nederlaag als gevolg.
Waasland-Beveren zou zichzelf een fantastische dienst kunnen bewijzen door 2018 in te zetten met een zege en het heeft in december aangetoond dat het daartoe in staat is, ook zonder nieuwkomers.
Het aantreden van de begin deze week aangekochte Stefan Milosevic is immers hoogst twijfelachtig.

Over Cercle kunnen we kort zijn : moeizaam de promotie naar de JPL gerealiseerd ten nadele van Beerschot, maar heel knap wat het tot nu toe presteerde op het hoogste niveau. Het staat op een verdienstelijke elfde plaats in de rangschikking met 25 punten, maar mits winst van W-B morgenavond kan het Cercle wel tot op 2 punten naderen. Zonder ongelukken komen de Bruggelingen dit seizoen niet meer in de problemen en dat is gewoon uitstekend gedaan van de vereniging.

Patrick Van Wesemael.