StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bewuste strategie.
Naast de spelers Louis Verstraete en Davy Roef en onze coach Adnan Custovic, was ook voorzitter Dirk Huyck van Waasland-Beveren op dinsdag 15 januari een graag geziene gast op de nieuwjaarsreceptie/supportersavond van de Supportersfederatie. Het werd trouwens een zeer geslaagde bijeenkomst met een ruime opkomst en een interessant hoofdstuk veiligheid om mee af te sluiten gebracht door veiligheidsverantwoordelijke Luc De Maere op wiens lijf dit soort zaken als gewezen politieambtenaar geschreven staan.

Het is onmogelijk de inhoud van deze supportersavond in enkele zinnen samen te vatten (de afwezigen hadden immers ongelijk), maar ik kom graag nog even terug op de babbel met onze voorzitter en de vraag aan hem of het een goeie keuze was fors te investeren in jonge spelers (Gamboa, Heymans en eerder deze week Stefan Milosevic. Investeren in de toekomst is altijd toe te juichen, maar het kost een flinke hap uit het budget en er is geen onmiddellijk rendement. Dirk Huyck was het niet helemaal eens met die stelling en lichtte ook toe waarom.

Naar zijn zeggen is de enige manier om te trachten goeie spelers aan te trekken, deze vroegtijdig op te sporen en naar de Freethiel te halen. Zodra clubs met meer financiële mogelijkheden zich in het debat mengen, is het zo goed als uitgesloten dat W-B het pleit in zijn voordeel beslecht. Het is dus een kwestie van kort op de bal te spelen en berekend risico te nemen wanneer er zich een mogelijkheid voordoet om spelers zoals Gamboa en Heymans binnen te halen. Als die spelers zich bij hun club een jaar langer in positieve zin blijven ontwikkelen is W-B kansloos. Een kwestie dus van er vlug bij te zijn in de wetenschap dat het daardoor natuurlijk ook een keer fout kan aflopen.

PVW.