Waasland-Beveren is er niet in geslaagd een derde opeenvolgende thuiswedstrijd te winnen, maar een 7 op 9 is natuurlijk ook niet slecht. Ondanks veldoverwicht in de eerste helft voor W-B waren de betere kansen voor de bezoekers, maar Roef is vast van plan zijn prima niveau van 2018 door te trekken in 2019. Bij lichte vrieskou had het spel wel iets meer hartverwarmend mogen zijn, maar op de brilscore halverwege viel weinig af te dingen.
W-B kwam gretig uit de kleedkamer en, weliswaar met wat meeval, dwong het in de 51ste minuut de 1-0 af. Goed doorzetten van Ampomah en diens voorzet werd door Omolo in eigen doel verwerkt. Heel even waren de mannen van Custovic los en hing de 2-0 in de lucht, maar de opleving was te kort om verdere schade te veroorzaken. Cercle kwam opnieuw opzetten, was enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar had een VAR-tussenkomst nodig om langszij te komen. In de 70ste minuut werd scheids Put gewezen op een foutieve interventie van Massop met een logische strafschop tot gevolg, maar de uitsluiting voor de Nederlander was een te zware sanctie. Zelfs met een man minder bleef het spel goed heen en weer gaan, maar de wedstrijd verdiende geen winnaar en die kwam er ook niet. Een punt is minder dan vooraf gehoopt, maar dit zou gezien de resultaten van Lokeren en Zulte-Waregem wel eens een heel belangrijk puntje kunnen zijn. De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar was wel aangenaam om volgen en wat een inzet !
Het behoud is na zaterdag een klein tikkeltje dichterbij gekomen, maar de weg daar naartoe ligt nog bezaaid met enkele gevaarlijke hindernissen. Deze vaststelling om mee te eindigen : de ploegen die zich flink wisten te versterken de voorbije weken (Lokeren en Zulte-Waregem) liepen tegen een kater aan, terwijl W-B een punt pakte met hetzelfde team als voor de winterstop (ook nog zonder Forte).
Hopelijk raakt Milosevic speelklaar voor de match in Charleroi, want Vellios woog gisteren amper op de defensie van Cercle. Er wordt nog gewerkt aan de dossiers van 2 inkomende transfers, in principe spelers met ervaring in de Jupiler Pro League die op huurbasis zouden komen, maar dossiers afronden lijkt niet het sterkste punt van onze club. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

WB HOUDT MET EEN MAN MINDER ÉÉN PUNT THUIS

Waasland-Beveren en Cercle Brugge hebben de punten verdeeld op de Freethiel. Het werd zonet 1-1 op de Freethiel. Een eigen doelpunt van de bezoekers en een strafschop beslisten de partij. Milan Massop werd in minuut 70 uitgesloten.
Het was bibberen van de koude in het Freethielstadion deze avond. De eerste helft bracht daar ook weinig verandering in, want beide ploegen startten te slap aan de partij. Geel-blauw eiste de bal op, maar de bezoekers waren het gevaarlijkst. Davy Roef moest twee keer in actie komen en deed dat ook goed. Het missertje van Vukotic zette goed recht met de voeten, de zweefsprong op een poging van Mercier was ook goed. Aan de overkant, bij geel-blauw, was er veel goede wil en veel goede intenties, maar telkens was die laatste pass niet op hetzelfde niveau. Als we dan toch eens konden trappen naar doel, zat er telkens een groen-zwart been tussen. 0-0 was dus de logische ruststand.
Na de rust kwam W-B scherper uit de kleedkamer. Na vijf minuten resulteerde dat meteen in een doelpunt. Nana Opoku Ampomah zette zijn verdedigers in de wind en zette strak voor. Omolo trachtte de bal te onzetten, maar verwerkte de bal in eigen doel: 1-0, meer dan verdiend. Geel-blauw ging op dat elan verder en leek de partij in handen te hebben. Tot scheidsrechter Put in minuut 70 plots naar het scherm van de VAR ging kijken. Zijn verdict was hard, heel hard. Hij legde de bal op de stip en stuurde Massop van het veld. Cordona zette de gelijkmaker op het bord. W-B bleef strijden en hield een punt thuis. Niet de gehoopte driepunter, wel een klein stapje opnieuw richting behoud!