StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oostende mengt zich in het degradatiedebat, Lokeren raakt afgezonderd.
Dubbel gevoel bij de supporters van Waasland-Beveren na het 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge zaterdagavond. Lichte teleurstelling over de gemiste kans om enkele concurrenten op een grotere achterstand te zetten, maar anderzijds wordt de kloof met Lokeren een puntje groter en schuift W-B voorbij Zulte-Waregem. Wat meezat bij de owngoal van Cercle, zat dan weer tegen bij de onnodige strafschopfout van Massop waarbij het rood voor onze kapitein schromelijk overdreven was. Op de puntendeling tussen W-B en Cercle was weinig af te dingen : de mannen van Custovic deden het op karakter, het iets meer verzorgde voetbal kwam van de bezoekers.
Na dit weekend zijn twee zaken duidelijk geworden : door het zwaar verlies van Lokeren in Eupen en de winst van Moeskroen tegen Oostende, worden onze provinciegenoten steeds meer afgezonderd.
Werk aan de winkel dus voor de nieuwe coach De Boeck, maar die heeft wel wat ervaring met woelige watertjes. Komend weekend wordt waarschijnlijk richtinggevend, want dan zakt Zulte-Waregem af naar Daknam en dat betekent een rechtstreekse confrontatie tussen de rode lantaarn en de voorlaatste in het klassement.
Het Oostende van Gert Verheyen is zo vriendelijk geweest om zich te mengen in het degradatiedebat. Het heeft betere papieren dan W-B, Zulte-Waregem, Moeskroen en Lokeren, maar met de komst van Club Brugge in het weekend raakt het stilaan betrokken in een strijd waarvan men nooit met zekerheid weet hoe die afloopt. Het wordt dus drummen in de kelder, maar hoe meer zielen, des te meer vreugde zeker ? Verder trekt Moeskroen in het weekend naar Genk en W-B moet in het Stade du Pays de Charleroi de strijd proberen aan te gaan met de stuntploeg van afgelopen weekend, want winnen in het Jan Breydelstadion is niet iedereen gegeven.
Het belooft in ieder geval onderin veel spannender te worden dan aan de kop van het klassement nu Genk liefst 10 punten meer telt dan wat zich concurrenten durven noemen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Ondanks het gemis van zijn volledige defensie heeft Yellow Blue tegen een aanvallend zwak Meerdonk een probleemloze 0-3 overwinning behaald. Dankzij een doelpunt voor en 2 na rust kan YB met de vingers in de neus afstevenen op de kampioenstitel, want de achterstand van eerste achtervolger Kallo blijft 9 punten. Komend weekend staat de lastige verplaatsing naar Gerda op het programma.
In de derde amateurreeks A verloopt het seizoen moeizaam voor KSV Bornem. Gisteren verloor het met 2-1 tegen Helson en het moet zich voorlopig tevreden stellen met een dertiende plaats in de rangschikking.

PVW.