StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KUNNEN DE IC-EN HET VERSCHIL MAKEN ?

Morgenavond om 18 uur wordt er in het Stade du Pays de Charleroi afgetrapt voor de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Waasland-Beveren. Voor beide ploegen hangt er heel wat aan vast, want de Zebra's hijgen op plaats 7 Gent en Anderlecht in de nek in hun jacht op een ticket voor play-off I, terwijl elk onvoorzien puntje voor W-B (iets meebrengen uit Charleroi hoort daarbij) alweer een stapje dichter tegen het behoud zou betekenen.

Een bezoekje aan het vroegere Mambour is nooit een plezierreisje geweest en dat zal het ook morgen niet zijn, maar in de loop van deze week waren er een tweetal verschuivingen die in principe niet in het nadeel van W-B zouden mogen uitdraaien. Bij de thuisploeg vertrok spits Benavente (verrassend genoeg niet naar Anderlecht, maar naar Egypte), terwijl bij Waasland-Beveren Franko Andrijacevic zijn opwachting maakte en alhoewel de Kroaat momenteel bij de Buffalo's op geen basisplaats kon rekenen, is dit toch een transfer om van te smullen. Overigens, zou Stefan Milosevic al een kans krijgen in de aanval van Custovic ? De papieren van de Montenegrijn zijn alleszins in orde zodat met Vukotic, Boljevic en wie weet Andrijacevic en Milosevic mogelijks een handvol spelers in de ploeg staan wiens familienaam op "ic" eindigt. In die mate zelfs dat de ic-en mekaar gaan vertrappelen, want de komst van Franko Andrijacevic zal niet op gejuich worden onthaald door Karlo Lulic mogen we aannemen.

Afgelopen zondag zorgde Charleroi voor de verrassng van het weekend door in het Jan Breydelstadion met 0-1 te gaan winnen. Opvallendste speler was niet de vertrokken Benavente, maar Victor Osimhen die zowat op zijn eentje de hele Brugse defensie aan de praat hield. De Nigeriaan is er amper 20, maar nu al gegeerd wild op de transfermarakt. Charleroi heeft natuurlijk kwaliteit in huis, maar wat blijft die Felice Mazzu jaar na jaar verbazen door telkens weer cruciale posities in zijn elftal in te vullen met onbekende spelers en die in een mum van tijd te laten renderen.
Er zijn insiders die zijn aanpak risicoloos tot laf vinden, maar uiteindelijk moet men als trainer roeien met de beschikbare riemen en mooi voetbal proberen te spelen om week na week een ferme draai om de oren te krijgen, daar wordt men als team ook niet beter van. Ik sluit mij in ieder geval aan bij de mensen die respect hebben voor het werk van Felice.

W-B pakte vorig weekend een puntje tegen Cercle, maar het was op karakter (20 minuten met een mannetje minder). Onze laatste uitwedstrijd in Anderlecht was niet goed, maar met onze hopelijk 2 nieuwste aanwinsten er bij is het benieuwd uitkijken naar hoe de ploeg op deze kwaliteitsinjectie zal reageren. Laten we de lat niet plots te hoog leggen, want dan zou de confrontatie met de realiteit hard kunnen aankomen, maar ik heb er geen slecht gevoel bij dat er wie weet iets te rapen valt morgenavond en die verwachting is een tikkeltje beïnvloed door het resultaat van vorig seizoen toen een 2-0 achterstand in de laatste 5 minuten werd opgehaald dankzij goals van Kiese Thelin en Seck.

Patrick Van Wesemael.