StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Belangrijke en spannende dag in de degradatiestrijd.
Reken maar dat het voetbalminnend gedeelte van het Waasland deze avond met bijzondere interesse de verrichtingen van W-B en Lokeren op de voet zal volgen en gezien de uiteenlopende aanvangsuren is dat perfect mogelijk. Om 18 uur begint W-B er aan in Charleroi en zodra daar het doek is gevallen nemen op Daknam Lokeren en Zulte-Waregem het in een onderling duel tegen mekaar op. Als W-B iets oogst in Charleroi zal dat misschien voor extra druk zorgen voor de 2 ploegen die op Daknam op dat moment aan het werk zijn. Om 20.30 uur neemt Genk het op tegen Moeskroen en op zondag ontvangt het in de beker verrassende Oostende landskampioen Club Brugge. Het mag duidelijk zijn dat wie van deze ploegen onderin een driepunter zou scoren, een gouden zaak doet. En ook nu geldt de regel dat als men zelf doet wat men moet doen, het prettig achteruit kijken is. Ik ga er van uit dat bij W-B de nieuwkomers Milosevic en Andrijacevic hun debuut in de Geel-Blauwe kleuren zullen maken en vooral wat de Gentse huurling betreft verwacht ik een zeer gemotiveerde speler tussen de lijnen. Franko liet zich immers in een kranteninterview behoorlijk gefrustreerd uit over zijn eigenlijke werkgever. "Zelfs als ik op de bank zit en de ploeg draait niet, is het mijn schuld", verduidelijkt de drievoudige Kroatische international. Het gebeurt wel vaker dat spelers voor wie een flinke som werd opgehoest (in het geval van Andrijacevic was dat 4 miljoen Euro), daarvan later de gevolgen dragen wanneer blijkt dat de verwachtingen niet overeenstemmen met de betaalde prijs. Ergens logisch natuurlijk dat aan een bepaald prijskaartje verwachtingen worden gekoppeld, maar de speler in kwestie is uiteraard maar een onderdeel van dat prijskaartje dat door de club van herkomst wordt vastgelegd. Een speler die met revanchegevoelens zit, ik zie ze graag komen !

Maar wat een stressy lucht moet er deze avond boven Daknam wel hangen ? Niet enkel Lokeren kan zich een misstap veroorloven, ook de bezoekrs raken in datzelfde woelige vaarwater wanneer zij met lege handen uit het Waasland terugkeren. Zonder een voorkeur uit te spreken, de mannen van Dury hebben de sleutel in handen om de degradatiestrijd voor een tijdje (misschien zelfs definitief) op slot te gooien, terwijl Lokeren met diezelfde sleutel weer volop strijd in het kelderdebat kan brengen.

Moeskroen moet in Genk proberen de toekomstige landskampioen af te stoppen en dat wordt lastig, maar zij duimen die avond uit eigenbelang alleen voor winst van Zulte-Waregem.

Nooit verwacht dat onze webbmaster haar 50ste verjaardag op zulk een spannende dag zou vieren !

PVW.