StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB AI, POZUELO IS ER WEER BIJ !

Afgelopen zaterdag zorgde KRc Genk voor de negatieve verrassing van het weekend door in eigen huis met 1-2 te verliezen van Moeskroen, een resultaat dat ze in Lokeren en Beveren liever niet hadden gezien. Excuses waren er wel, want ook al hebben de Limburgers één van de meest klasrijke kernen van de Jupiler Pro League, spelers als Pozuelo en Berge vervangt men niet in een handomdraai. Een accident de parcours ? Natuurlijk wel, want de sportieve weelde die Genk tot nu toe demonstreerde, is geen toeval. Het overkwam hun ook al een keer niet zo lang geleden tegen Cercle, maar dat was zo'n wedstrijd zoals men er nooit een tweede verliest indien die zou worden herspeeld. En toch heeft het mij verbaasd hoe snel de "kenners" in de media schaamteloos hun mening bijstellen en vergeten zijn hoe vaak ze Genk dit seizoen al in de hemel hebben geprezen.

Vanuit het standpunt van W-B is het "positieve" van het Genkse verlies dat de dwerg in zijn gevecht met reus Goliat op een creatieve manier in zijn kansen moet blijven geloven. Voorbeelden genoeg : na de teleurstellende verliespartijen tegen Moeskroen en Eupen gaf, met de komst van Club Brugge thuis en Antwerp uit, geen supporter nog een cent voor de behoudskansen van W-B. Ondertussen is het duidelijk dat uitgerekend deze vooraf als kansloos beschouwde partijen, het verschil in Bevers voordeel hebben gemaakt (tot nu toe). Ook afgelopen zaterdag in Charleroi leken W-B vooraf weinig kansen te worden toegemeten, maar de wijze waarop het zich vooral in de eerste helft onder de druk uit van de thuisploeg wist te voetballen was uitstekend. Genk recupereert de geschorste Pozuelo zaterdag en we moeten hopen dat W-B hetzelfde kan doen met Valtteri Moren. Andrijacevic blijft zeker staan, maar vraag is of we zaterdag het debuut in de aanval krijgen van Stefan Lilosevic.

In Lokeren lijkt de entourage er zich bij neergelegd te hebben dat het doek over het JPL-verhaal is gevallen, maar mijn waarneming vertelt dat men er in Beveren nog altijd niet gerust in is. Diezelfde waarneming stelt vast dat, hoe fel ook de gevoeligheden in aanloop naar de Wase derby's worden opgefokt, er wel degelijk een gemis zal zijn indien deze inderdaad zouden weg vallen. Het heeft veel weg van een voortdurend gekibbel of erger tussen broer en zus, maar als het er niet meer is wordt het ervaren als een gemis.

Patrick Van Wesemael.