Een wedstrijd als die van gisteren verliezen tegen leider KRc Genk is geen schande, maar er zat zaterdagavond zeker meer in voor de mannen van Adnan Custovic die na een uur spelen nog op 1-0 stonden. Dat twee uitblinkers van de voorbije weken met een ongelukkige tussenkomst aan de basis lagen van de 2 Genkse tegengoals (Roef en Verstraete) is zuur voor deze jongens en de Beverse entourage, maar geen supporter die er aanstoot zal aan nemen. Verliezen en toch geen slecht gevoel aan deze wedstrijd over houden, ik verklaar mij nader. W-B speelde voor zijn mogelijkheden een uitstekende match en bracht de koploper van de JPL zwaar aan het wankelen, maar (en het is geen leedvermaak) door het verlies van Lokeren in Kortrijk, voelt wat mij betreft deze nederlaag niet zo zwaar aan. De meeste supporters zouden vooraf met plezier willen tekenen hebben wanneer het verschil tussen W-B en Lokeren na deze speelronde op 8 punten bleef.

Genk had gedurende een groot deel van de wedstrijd een steriel veldoverwicht, maar W-B gaf in de eerste helft nauwelijks iets weg en had met wat meeval de rust kunnen halen met een 2-0 voorsprong. Boljevic die vroeg in de wedstrijd na hoekschop met een prachtige trap voor de 1-0 had gezorgd, verscheen nog een keer alleen voor de Limburgse portier, maar ditmaal kon Vukovic erger voorkomen.

Genk begon furieus aan de tweede helft en drukte W-B tot in de eigen 16 terug. Op corner kopte Samata schitterend binnen, maar de anders zo alerte Roef reageerde ditmaal iets te traag. De Genkse storm ging halverwege de tweede helft liggen en tot tweemaal toe kwam W-B dicht bij de 2-1. Andrijacevic stuitte alleen voor doel op de Australische keeper van Genk en Boljevic vond diezelfde doelman op weg naar een stuntzege. Balverlies van een alweer hard werkende Louis Verstraete liet Pozuelo toe zijn kattepootje boven te halen en de 1-2 te netten. In de twaalf resterende minuten plus 4 minuten extra tijd gooide Custovic nog Forte en Milosevic in de strijd (voor de Montenegrijn waren het zijn eerste officiële minuten in het shirt van W-B), maar de 2-2 bleef uit.
In de media wordt nu geroepen dat het een verdiende overwinning was van Genk dat inderdaad na rust dominant speelde, maar indien deze wedstrijd op 1-1 of 2-2 was geëindigd (en op basis van de grote kansen was er zeker evenwicht), zouden diezelfde perslui hun mening meteen hebben bijgesteld, maar de gemakkelijkste weg kiezen is niet aan mij besteed.
Waasland-Beveren telde gisteren wel meerdere spelers die een zeer goed niveau haalden, maar de oscar ging volgens Philip Joos naar Jihad Bizimana. Alweer een goudhaantje in wording ?
Verliezen en toch een stap dichter bij het behoud komen, dat is het dubbel gevoel dat ik aan zaterdagavond heb over gehouden. Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

WAASLAND-BEVEREN GEEFT VOORSPRONG WEG EN BLIJFT PUNTENLOOS ACHTER

Zuur, zuur, zuur. Waasland-Beveren heeft geen punten kunnen pakken tegen leider KRC Genk. Geel-blauw kwam in de eerste helft 1-0 voor, maar moest het opkomende Genk toch de drie punten meegeven naar Limburg. Aleksandar Boljevic scoorde het geel-blauwe doelpunt.

Waasland-Beveren begon heel goed en scherp aan de partij. Met hoge pressing maakten ze het leider KRC Genk heel moeilijk om in hun spel te komen. De eerste noemenswaardige kans was ook meteen bingo! Aleksandar Boljevic nam een afvallende bal op hoekschop heel knap aan met rechts en knalde het leer tegen de netten met links: 1-0 en niet eens onverdiend. Aan de overkant kon Samatta zich voor het eerst doorzetten, maar kapitein Valtteri Moren toonde dat ook hij goed in de partij zat. Op het kwartier dan opnieuw geel-blauw gevaar. Nana Opoku Ampomah zette Boljevic met een geniale pass alleen voor Vukovic, maar de Australiër kwam goed z'n doel uit en ontnam Boljevic zijn tweede doelpunt. KRC Genk dreigde, maar liet Davy Roef tot aan de pauze nog zo goed als technisch werkloos. Verstraete en Ampomah liepen voor de rust wel tegen een geel karton aan.

Na de rust moest Roef meteen in actie komen. Samatta dook op in de zestien, maar de goalie kwam goed uit z'n kooi. Op het uur zag hij er echter iets minder goed uit. Op een hoekschop kon diezelfde Samatta net voor hem de bal tegen de netten koppen: 1-1. Aan de overkant kon Ampomah een voorzet richting doel koppen, maar hij zag z'n poging op het dak van het doel landen. In minuut 78 kreeg Andrijasevic nog dé kans op de volle buit. De ingevallen Francesco Forte kopte de bal perfect in zijn loop, maar de Kroaat miste oog-in-oog met Vukovic. Aan de overkant was het een handvol minuten later wel raak. Captain Pozuelo kon de 1-2 tegen de netten duwen. De Limburgers tikten de partij volwassenen uit en gaan zo met de volle buit aan de haal. Onverdiend is het niet, zuur is het zeker wel.