StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wachten duurt lang.
Waasland-Beveren en Lokeren zijn de Wase vertegenwoordigers in de Jupiler Pro League en alhoewel het verschil tussen beide ploegen in de stand momenteel een straatlengte bedraagt, doet het een beetje pijn aan de ogen dat ze de plaatsen 15 en 16 in het klassement bezetten. Nu bedraagt de kloof met Oostende maar één puntje en er staat op 2 maart nog Oostende - W-B op het programma, maar in de hoop dat er spoedig zekerheid komt over het behoud, blijft het nog een aantal weken wachten op wiskundige zekerheid voor W-B dat het ook volgend seizoen zijn opwachting mag maken op het hoogste niveau.
Het grote voordeel van Waasland-Beveren is dat het met Charleroi en Genk achter de rug en een bezoek aan Stayen komend weekend in het verschiet, alshetware van winst mag spreken wanneer het de afstand met Lokeren op 8 punten kan houden. Die bonus was voor Adnan Custovic zaterdag tegen Genk alleszins geen aanleiding om de rode loper voor de competitieleider uit te rollen, want de Limburgers zouden ongetwijfeld met puntenverlies hebben geflirt indien Bojevic in de eerste en Andrijacevic en opnieuw Boljevic in de tweede helft beter hadden gedaan met de geboden kans bij een op dat moment gunstig resultaat in het voordeel van W-B.
Misschien was het gisteren van mij wat overdreven om bij de gelijkmaker van Genk te spreken over te laat reageren van Roef (ik baseerde mij op de visie van Philip Joos en Peter Vandenbemp), maar naar ik achteraf vernam van heel wat supporters lag de fout vooral bij het onvoldoende dekking geven aan de inlopende topschutter van de JPL Samata. Daardoor zag het uitlopen van Davy er wat lullig uit, maar de vingerwijzing (foutje van Roef) was iets te streng en zouden we eigenlijk meer te raden moeten gaan wie de opdracht kreeg om Samata bij hoekschoppen in het oog te houden. Maar misschien moeten we minder bijven stil staan bij het verlies tegen Genk, maar tevreden zijn met de vaststelling dat W-B mits de juiste focus in staat is om ploegen uit de top6 (Club Brugge, Antwerp, Standard, Genk) het vuur aan de schenen te leggen. Op speeldag 25 hebben Oostende, W-B en Lokeren een vergelijkbaar moeilijk programma. Oostende trekt naar Charleroi en na de 3-0 pandoering die de Zebra's kregen van Moeskroen, mogen de mannen van Mazzu geen steken meer laten vallen om uitzicht te houden op play-off I. Diezelfde waarheid geldt voor de tegenstander van W-B, want na de 4-1 van STVV tegen Eupen heeft het Anderlecht uit de top6 verdrongen en dan lijkt de komst van W-B voor de mannen van Marc Brys wel op het goeie moment te komen. Lokeren ontvangt op Daknam het altijd lastige Antwerp. Voor een moeizaam scorend Lokeren tegen een stug verdedigend Antwerp is dat geen prettig vooruitzicht in wat nu echt de wedstrijd van de laatste kans is voor De Boeck en co. Het is pas maandag en nu al zitten cijferen voor het weekend dat volgt, wat is het voetbal voor veel supporters toch een zenuwslopend gebeure.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Een gehavend Yellow Blue heeft zaterdagavond zijn beste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. De buren van Melsele die keurig bij de top5 staan, werden kansloos met 4-0 naar huis gestuurd, maar het was gelukkig een korte terugrit. De 4 goals werden netjes over de 2 speelhelften verdeeld. Omdat achtervolger Kallo niet van plan is cadeautjes uit te delen, blijft het de dichtste achtervolger, maar een negenpuntenkloof dicht rijden in de resterende wedstrijden lijkt mij hopeloos. Volgend weekend wacht YB de lastige uitwedstrijd naar Eksaarde en wanneer het die tot een goed eind kan brengen mag de champagne stilaan koel worden gelegd.

PVW.