StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Werk van Custovic krijgt erkenning in Extra Time.
De overwinning van Genk zaterdag op de Freethiel en de schoonheid van het doelpunt van Pozuelo kregen maandagavond in Extra Time meer aandacht dan het zeer knap weerwerk van Waasland-Beveren, maar Philip Joos vond het wel nodig om W-B te complimenteren voor de aanpak waarmee het probeerde de kwalitatief ongelijke strijd aan te gaan. W-B heeft progressie gemaakt en alhoewel Imke en Yannick daar anders zullen over denken, is dit de pure realiteit. De punten worden niet altijd gepakt, maar op de zwakke match in Anderlecht na en de eerste twee matchen van Custovic tegen Moeskroen en Eupen, stond er wel een ploeg op het veld. Die stond er bij Ferrera bij momenten ook wel hoor, maar de drang naar voor was onmiskenbaar minder sterk.

Het winnen van wedstrijden tegen clubs van het caliber Genk is vaak een kwestie van details. Het wel of niet spelen van een klasbak als Pozuelo (tegen Moeskroen geschorst, maar tegen W-B voor de zoveelste keer bepalend), is dikwijls een beslissende factor. Zo werd bv. in het wedstrijdverslag van W-B - Genk Louis Verstraete met de vinger gewezen voor zijn balverlies waaruit de 1-2 tot stand kwam. Het balverlies heeft ongetwijfeld zijn impact gehad, maar de kunstige wijze waarop Pozuelo met een kattepootje in doel verwerkte was hoogstaand en tegelijkertijd pech voor Louis dat juist Alejandro werd belast met de afwerking, want veel van zijn collega's waren wellicht minder succesvol geweest. Anders was het met de gelijkmaker van Samata, want het is moeilijk te begrijpen hoe de topschutter van de JPL zo ongedekt mocht komen inlopen.

* Dinsdag, vlog-dag.
Zonder technische mankementen is het de bedoeling elke dinsdag na een thuiswedstrijd op zaterdag (kunnen jullie nog volgen) hier de link aan te bieden naar de vlog van Seppe Meul. Zelfs na een verloren wedstrijden blijven deze sfeerbeelden beklijven. Genieten maar !

PVW.