StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Potentieel in onze jeugd?

Na een moeilijke start lijkt de trein nu absoluut vertrokken voor onze beloften. Afgelopen dinsdag wisten ze thuis met maar liefst 5-1 te winnen van Sint-Truiden. Heel wat jongens uit die ploeg kennen we eigenlijk nauwelijks. Zit er potentieel in deze jongens?


Zoals ik al zei wonnen we van STVV met 5-1. Opvallend goede score als je het mij vraagt. Als je gaat kijken naar de doelpuntenmakers doet het mij plezier om te zien dat slechts 1 vaste A-kernspeler een doelpunt maakte, met name Forte. De andere doelpuntenmakers Din Sula en Quinten Claeys, beiden goed voor 2 doelpunten bezorgden WB de verdiende overwinning.

Din Sula is eigenlijk een speler van het eerste elftal maar moet daar nog steeds wachten op zijn eerste selectie. Het feit dat hij bij de beloften alvast vlot weet te scoren is alvast enorm positief. Ik geloof sterk in deze man en hoop hem dan ook snel te zien in de eerste ploeg. Het is voor hem nu zaak om te blijven verder werken en stap voor stap te groeien om die selectie af te dwingen bij de eerste ploeg.

De andere doelpuntenmaker zal voor velen als een onbekende klinken. Nochtans beschikt Quinten Claeys over heel wat talent, dat liet hij ook deze nog maar eens zien. Velen zullen het niet weten maar het jeugdtalent van onze club moest drie jaar geleden tijdens een wedstrijd bij de U16 het veld geblesseerd verlaten en iets later werd hij zelfs in kunstmatige coma gehouden. Dat hij het nu zo goed doet is dus des te straf.

Als laatste noemenswaardige talent wil ik ook de naam Davino Liessens bovenhalen. De verdediger kreeg afgelopen zomer zijn eerste profcontract maar wacht sindsdien nog steeds op zijn eerste selectie. Afwachten wat daarvan komt al heb ik ook in hem enorm veel vertrouwen dat dat wel goedkomt!



Seppe Meul.