StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IS W-B IN STAAT SEIZOENSREVELATIE STVV STOKKEN IN DE WIELEN TE STEKEN ?

Limburgse clubs in de JPL beleven schitterende tijden.

KRc Genk is de omschrijvng "seizoensrevelatie" al even ontgroeid en zal ontgoocheld zijn wanneer het de titel misloopt, maar in Sint-Truiden weten ze voorlopig met hun voetbalgeluk geen blijf. Zondagavond won het afgetekend met 4-1 van Eupen waardoor het Anderlecht en Charleroi uit de top6 verdringt, maar deze sprekende cijfers kwamen moeizamer tot stand dan het eindresultaat laat vermoe

den. Er was heel wat Truiense bezorgdheid toen de club een tijdje geleden in Japanse handen terechtkwam, maar STVV bewijst dat een buitenlandse investering niet per se met een schuin oog hoeft bekeken te worden. Wat echter in binnenlandse handen bleef mag anderzijds ook wel gezien worden. Marc Brys heeft op Stayen de sportieve touwtjes stevig in zijn greep en met een kalmte waaraan de meesten van zijn collega's een voorbeeld kunnen nemen, laat hij alles op zich afkomen. Door zoveel relativeringszin aan de dag te leggen probeert Brys de druk van zijn spelersgroep te houden en daarin is hij tot nu toe perfect geslaagd, maar met nog 6 speeldagen te gaan zijn de weken van de waarheid nu aangebroken voor STVV en heeft verstoppertje spelen geen zin meer.

Het heeft ten opzichte van ploegen als Anderlecht het grote voordeel dat niets moet, maar alles mag en toch denk ik dat Brys en co teleurgesteld zullen zijn wanneer in dit voor hun prachtig seizoen de kroon niet op het werk wordt gezet en naast een play-off I-ticket wordt gegrepen. En daar waar de motor van W-B vorig seizoen tijdens de winterstop begon te sputteren na het vertrek van Morioka en Seck, blijft STVV na het vertrek van Besus en De Norre gewoon op zijn elan doorgaan. Zou dit komen omdat W-B architect Clement zag opstappen en Brys bleef ? Geen idee hoe het de laatste tijd met de publieke belangstelling op Stayen zit, want die kwam, ondanks de positieve resultaten, maar moeizaam op gang.

Wil Waasland-Beveren de laatste twijfels over het behoud uit de wereld helpen (en liever vandaag dan morgen), doet het er goed aan niet met lege handen terug te keren uit Haspengouw. Dat schrijft gemakkelijker dan door de spelers op het terrein uitgevoerd, maar de recente uitwedstrijden naar Charleroi en Antwerp (die van Anderlecht vormde een vervelende uitzondering) hebben aangetoond dat Custovic zijn pionnetjes wel kan zetten hoor.

De wedstrijd tegen Genk afgelopen zaterdag was een dubbeltje op zijn kant, maar nederlagen kunnen ook positieve ervaringen opleveren. De match tegen de Limburgers was er zo een. Het tekort aan kwaliteit werd keurig opgevangen door een zeer degelijke organisatie, tomeloze inzet en de goesting om als de kans zich voordeed eens aan de overkant te gaan piepen en dat was bijna enkele keren prima gelukt. Interessant : zondagavond had STVV opvallend veel last met de Eupense sneltrein Fall. Custovic heeft met Boljevic en Ampomah anders ook wel 2 mannetjes die in staat zijn de tegenstander hun poepje te laten ruiken !

Patrick Van Wesemael.