Vorig weekend tegen leider Genk gaf W-B een in de eerste helft verworven gunstige positie in de slotfase uit handen en dat gebeurde ook zaterdag op Stayen. In de 88ste minuut lag een schoonheidsfoutje van Davy Roef aan het winnend doelpunt van Sint-Truiden en omdat de buren uit Lokeren hun noodzakelijke stunt realiseerde tegen Antwerp, wordt de degradatiestrijd nieuw leven ingeblazen.

W-B begon niet onaardig aan de partij, maar bij de eerste deftige tegenaanval van de thuisploeg in de 18de minuut kwam STVV met een strafschop op voorsprong na fout van Caufriez (voet vooruit), maar een paar minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht, opnieuw met een strafschop omgezet door Francesco Forte voor een fout van Kenny Steppe op Ampomah. In beide gevallen moest scheids Lambrechts geattendeerd worden door de VAR. Het verloop van die eerste helft bleef evenwichtig zonder noemenswaardige grote kansen voor een van de ploegen zodat er weinig af te dingen viel op de 1-1 ruststand. Het meest vervelende moment voor W-B deed zich echter voor vlak voor rust toen Ampomah met een verzwikte voet werd afgedragen en W-B met 10 man verder moest, want wat zijn vervanger Badibanga na rust liet zien was waardelos. Het werd een povere tweede helft van W-B, want zonder de ook al geblesseerde Boljevic kon niet het minste gevaar meer worden gecreëerd. Gelukkig hield het trio Roef, Vukotic en Moren achterin alles goed dicht, maar het venijn zat dus in de staart met de winnende van STVV en een afgekeurde goal van W-B. Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren, maar eerst nog deze bedenkingen meegeven : Het was geen goeie avond voor W-B door het eigen verlies en de winst van Lokeren, maar met nog vijf speeldagen te gaan en een vergelijkbaar lastig programma, sta ik toch liever vijf punten voor dan vijf achter. Er zal weer heel wat gespeculeerd worden deze en de komende weken, maar laten we niet vergeten dat W-B op 2 minuten stond van een zeer degelijk resultaat in Sint-Truiden en met een elftal zonder speerpunten (vooral na het uitvallen van Ampomah op slag van rust) was dat een prima resultaat geweest, ongeacht de winst van Lokeren. We moeten dus het volste vertrouwen blijven hebben in de eigen ploeg in de hoop dat Ampomah kan gerecupereerd worden tegen Gent, want Andrijacevic is er tegen Gent zeker niet bij.

WB GEEFT PUNT IN SLOTFASE UIT HANDEN

W-B heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Sint-Truiden. Zowel STVV als W-B scoorden in de eerste helft na een penalty. STVV kon in de absolute slotfase alsnog de overwinning naar zich toe trekken. W-B keert dus zonder punten richting Freethielstadion. Rode lantaarn Sporting Lokeren kon tegen Antwerp wel de punten thuishouden en nadert zo tot op vijf punten.

AARZELENDE START
W-B startte op Staaien zonder de gekwetste Aleksandar Boljevic. Milan Massop kwam na z'n schorsing terug tussen de lijnen. Het was STVV dat meteen ten aanval trok en enkele hoekschoppen en doelpogingen kon afdwingen. W-B kon na acht minuten voor een eerste keer dreigen. Vukotic mocht ongestoord oprukken en speelde de bal knap tot bij Louis Vestraete, maar zijn scherpe voorzet werd in hoekschop geduwd door een Truienaar.

VAR-MOMENT
Na 17 minuten opschudding op Staaien. Botaka gaat, volgens ons na een onschuldig duel met Maximiliano Caufriez, neer in het strafschopgebied. Aanvankelijk zag Lambrechts er geen graten in, maar de mensen in het busje riepen de scheids toch op om de beelden te bekijken; penalty STVV! Jordan Botaka twijfelde niet en zette Davy Roef op het verkeerde been, 1-0. Amper een goeie minuut later opnieuw consternatie in het Truiense stadion. Ampomah werd neergehaald door ex-W-B doelman Kenny Steppe. Opnieuw zag Lambrechts er geen penalty in, meer zelfs.. volgens hem werd de bal gespeeld. En toch gaf de scheids een doeltrap aan. Daar klopte iets niet en dat vond ook de VAR. Opnieuw werd er dus een penalty toegekend na het bekijken van de beelden. Francesco Forte nam het geschenk met dank aan en knalde de bal tegen de netten. 1-1!
STVV werd na de gelijkmaker opnieuw sterker. De Sart zette Boli knap voor doel, maar zijn volley ging gelukkig voor Roef over het Beverse doel. Enkele minuten later moest Davy zijn kunnen wel tonen na een nieuwe hoekschop en poging van STVV, maar bokste de bal weg.

EXIT NANA
Vlak voor rust kreeg W-B een klap te verduren. Nana bleef met zijn voet steken in het kunstgras. Verzorging kon niet baten en werd afgevoerd met brancard van het veld. Badibanga kwam in zijn plaats. Kansen kwamen er niet meer. We gaan rusten met een 1-1 ruststand.

FELLER STVV
STVV kwam het felst uit de kleedkamer. Echte doelkansen kreeg het niet meteen, maar onze leeuwen dienden goed bij de les te blijven om niet op achterstand te komen. De eerste grote kans van de tweede helft was toch voor W-B. Andrijasevic nam een lage hoekschop meteen op de volley die maar net naast ging. Boli miste aan de overkant maar net een scherpe voorzet. Acolatse schoot in de rebound voor W-B gelukkig naast. Onze leeuwen geraakten er nog moeilijk uit en moesten zich beperken tot verdedigen. Tien minuten voor tijd nog een kansje voor Andrijasevic maar die kon net niet bij de bal.

PIJNLIJK SLOT
Twee minuten voor tijd kwam dan toch het doelpunt voor STVV. Een hoge bal in het strafschopgebied waar Roef de nodige moeite mee had en de bal loste, al dan niet na een duwfout van een Truienaar. Ref liet doorspelen en Kinoshita werkte zonder dat hij het zelf door had in het Beverse doel. Scheidrechter Lambrechts had nog contact met de VAR maar het doelpunt van Kinoshita werd toch goedgekeurd, 2-1. In de allerlaatste seconde zorgde Caufriez nog voor de gelijkmaker maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Zo verliest Waasland-Beveren met 2-1. Onze leeuwen hebben gestreden voor het punt, maar moesten toch plooien in de absolute slotfase. Pijnlijk, zeker als men de tussenstand vernam op Daknam. Lokeren komt nu tot op 5 punten van Waasland-Beveren. Volgende week moeten onze leeuwen op eigen grond opzoek naar een nieuwe driepunter tegen die andere Oost-Vlaamse club, KAA Gent. Supporters op post!

Opstellingen:

Opstelling W-Beveren:
Roef, Massop (76' Vanzo), Moren, Bizimana (85' Keita), Forte, Verstraete, Ampomah (45+1' Badibanga), Caufriez, Vukotic, Adrijasevic, Schrijvers

Opstelling Sint-Truiden:
Steppe, Tomiyasu, Garcia, De Sart, Botaka (85' Kinoshita), Sankhon (65' Ceballos), Boli (90+2' Janssens), Asamoah, Kamada, Teixeira, Acolatse

Geel:
17' Caufriez, 36' Andrijasevic