StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ligt de degradatiestrijd weer helemaal open ?
Nee, om de eenvoudige rede dat hij nooit gesloten is geweest ! Na het verlies een tweetal weken geleden van Lokeren thuis tegen Zulte-Waregem was er de begrijpelijke reactie van een geëmotioneerde kapitein Overmeire die het niet meer zag zitten, maar met na die wedstrijd nog 7 matchen te gaan (21 punten te verdienen dus) en 8 punten achterstand op W-B, was het verdict ver van gevallen. Natuurlijk was het geen comfortabele situatie waarin de buren zich bevonden, maar om W-B het vuur aan de schenen te leggen was er maar één remedie : minstens tweemaal stunten en hopen dat de mannen van Custovic niet te veel punten meer pakten. Aan die voorwaarden voldeed het voorbije weekend voor Lokeren volledig, maar één zwaluw maakt de lente niet. Het lijkt wel alsof er bij de supporters van W-B een lichte paniek is ontstaan na het verlies in Sint-Truiden en de winst van Lokeren tegen Antwerp, maar is dat wel nodig ? Is het niet verstandiger om te focussen op de eigen ploeg, want die stond zowel tegen Genk als STVV op een zucht van een goed resultaat, maar het werd net niet. Er is dus geen aanleiding om het vertrouwen in het eigen team op de helling te zetten na 2 nipte nederlagen tegen goeie ploegen. Ik maak mij meer zorgen hoe het met de blessures van Ampomah en Boljevic is gesteld, want deze speerpunten moeten missen gedurende één of meerdere weken en de vaststelling dat Forte te weinig weegt op de defensie van de tegenstander, zou wel eens zwaarder kunnen doorwegen dan hoeveel punten Lokeren nog gaat sprokkelen. En over spitsen gesproken, ik ken al mensen die zich afvragen of Stefan Milosevic een miskoop is omdat hij niet wordt gebruikt en in principe zou beter doen dan Forte niet zo moeilijk moeten zijn. Opgelet : ik heb helemaal niks tegen Francesco, maar een toffe gast zijn en veel meters verslinden zijn spijtig genoeg geen garantie op rendement en daar is het natuurlijk om te doen. Feit is dat het nog boeiende weken worden voor W-B en Lokeren en wie weet Oostende, maar indien W-B nog een punt of 5 pakt van de 15 die er te verdienen zijn, zou het niet meer mogen fout gaan. Jammer dat W-B zaterdag ook Andrijacevic moet missen, want die mag tegen de club die hem uitleent niet meespelen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue is alweer een stapje dichter bij de kampioenstitel. Op een zwaar te bespelen veld won het met 0-2 in Eksaarde. Omdat ook Kallo de volle pot pakte blijft het verschil 9 punten en met nog slechts 8 wedstrijden te gaan ziet het er dus zeer goed uit.
Volgend weekend ontvangt YB op de Freethiel middenmotor Robur. In de derde amateurreeks boekte het Bornem van Robby Buyens een nuttige overwinning op het veld van Nijlen (0-1).

PVW.