StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De realiteit is mooi, maar hard.
Zoals gisteren reeds aangegeven, de nervositeit bij de entourage van W-B heeft na afgelopen weekend een ferme vlucht genomen. Het programma van W-B lijkt op het eerste zicht iets minder zwaar, maar met op de laatste speeldag Standard - W-B en Lokeren - Cercle op het programma, kan W-B maar best met een bonus van 4 punten aan speeldag 30 beginnen.
Een dubbel gevoel is wat mij overkomt bij het actuele klassement van Waasland-Beveren.
Enerzijds is het gezien de financiële mogelijkheden van onze club bijzonder knap dat het zich al meerdere jaren, weliswaar vaak met de hakken over de sloot, weet te redden en dat wordt wat mij betreft te weinig benadrukt of onderschat. Als we zien dat rode lantaarn Lokeren bijna het tweedubbele aan Musona kan geven in vergelijking met waartoe W-B dat eveneens interesse betoonde in de Zuid-Afrikaan, in staat was.
De 200.000 Euro die W-B ophoestte voor 7 matchen van Andrijacevic in het shirt van W-B is ook straf, maar nog absoluut niet in de orde van wat bv. Lokeren de voorbije maanden investeerde in nieuwe spelers en coaches. Dat het daarmee nog steeds de rode lantaarn in zijn bezit heeft bewijst aan de ene kant dat met geld veel deuren open gaan, maar gelukkig niet allemaal. Op termijn zal dit echter vroeg of laat toch rendement gaan opleveren (zie de recente investeringen van Zulte-Waregem). Die concurrentie is op langere termijn onmogelijk vol te houden voor een ploeg als Waasland-Beveren dat met alshetware lokale middelen nu al jaren probeert te overleven en op zichzelf is dat razend knap, maar tegelijkertijd ook een kansloze missie. Neem het met een korrel zout, maar ik zou zeggen, dat ze nu maar eens prioriteiit geven aan het zoeken van een goeie geldschieter dan aan het vinden van een tweederangsspits.

* Dat zou pas competitievervalsing zijn !
Er is al flink wat inkt gevloeid over de "mogelijke" matchfixing tussen KVM en W-B en reken maar dat het laatste woord hierover nog niet is gevallen en dat terwijl nog niets is bewezen. Gisteren maandag schrok ik mij echter een hoedje toen ik vernam dat Pozuelo eventueel alsnog zou vertrekken bij Genk. Dit is toch competitievervalsing van het zuiverste gehalte ! De transfermarkt hier is gesloten en niet langer dan 2 weken geleden was Pozuelo nog beslissend voor Genk op de Freethiel en ook tegen Standard afgelopen weekend had de Spaanse klasbak nog een positieve bijdrage aan de winst van zijn team. De vijf clubs die nog tegen KRc Genk moeten spelen waaronder onze concurrent Lokeren, mogen zich als zijn transfer doorgaat in de handen wrijven, want alhoewel Genk een schitterend elftal heeft, spreken we over een andere ploeg wanneer Pozuelo er niet bij is. Spijkers op laag water zoeken, natuurlijk wel, maar ook ene waarheid als een koe.

PVW.