StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een realistische inschatting ?
Er zijn nog 5 speeldagen te gaan in de reguliere competitie en het minste wat kan worden gezegd is dat het in de kelder veel spannender is dan op zolder. Wat zouden jullie er van denken om de programma's van Waasland-Beveren en Lokeren eens naast mekaar te leggen en er een realistische prognose aan toe te voegen ? Gisteren merkte ik al op dat het voor W-B een must is om aan de laatste speeldag met 4 punten bonus te beginnen ten opzichte van Lokeren, want qua gewonnen wedstrijden doen zij met 4 overwinningen nu al even goed als W-B en in de wetenschap dat W-B op speeldag 30 naar Sclessin trekt en Lokeren op Daknam Cercle ontvangt, is een bonus van 4 punten geen overbodige luxe. Als die redenering klopt kunnen de mannen van Custovic zich veroorloven om nog slechts één puntje toe te geven aan die van De Boeck. Verdomme, ik heb het gevoel dat men beter 5 punten achter staat dan 5 voor als ik dit zo samenvat ! Zullen we er eens aan beginnen ?

Dit weekend (speeldag 26) ontvangt W-B de Buffalo's en Lokeren trekt naar Standard.
Zullen we er van uitgaan dat beide ploegen niets halen en de kloof 5 punten blijft ?

Op speeldag 27 krijgt W-B thuis een nieuwe kans tegen Kortrijk en moet Lokeren opnieuw de bus op ditmaal met bestemming Moeskroen.
Kortrijk heeft nog een waterkansje op PO1, Moeskroen is bijzonder sterk bezig.
Zullen we het houden bij een puntje voor elk zodat het verschil nog altijd 5 punten bedraagt.

Speeldag 28 brengt W-B naar de Oostendse kust, terwijl Lokeren Anderlecht over de vloer krijgt.
Oostende is waarschijnlijk tegen die tijd zeker van behoud (is niet altijd een voordeel, want kan dan ontspannen spelen),
Anderlecht kan zich net als Lokeren geen misstap veroorloven.
Ben ik te positief als W-B tijdens dit weekend een puntje zou uitlopen en de kloof tot 6 punten wordt vergroot ?

De voorlaatste speeldag (29) komt Zulte-Waregem naar de Freethiel en Lokeren is de gast in de Luminus-Arena. Een puntje thuis houden zal lastig zijn voor W-B tegen een vernieuwd ZW, maar die kans lijkt mij groter dan Lokeren met iets zien terugkeren uit Genk.
Zal ik het bescheiden bij een status-quo van 6 punten houden ?

De laatste speeldag moet Waasland-Beveren naar Standard dat zeker een rol van betekenis wil blijven spelen in play-off I, terwijl Lokeren Cercle op Daknam mag bekampen.
Hier ga ik vol voor een driepunter van Lokeren en zie ik W-B met lege handen terugkeren uit Luik.
Slotsom : volgens dit rekensommetje zal W-B aan het einde van de rit 3 punten meer tellen dan Lokeren en daarbij valt het op dat Lokeren nog één keer de volle pot pakt en W-B zelfs niet meer. Kortom, deze niets zeggende inschatting is allerminst door een Geel-Blauwe bril gezien. Zijn jullie er nu wat geruster op supporters ?

PVW.