StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOE ZO, MET EEN PUNT SCHIET MEN NIKS OP ?

Met een noodploeg een puntje pakken tegen de Buffalo's ?
Na het verlies van Lokeren vrijdagavond zou niet verliezen deze avond tegen Gent een geweldige zaak zijn, want met daarna nog 4 speeldagen te gaan betekent uitlopen in deze fase van de competitie een gevoelige tik voor de buren. W-B zal vanavond naar dat goed resultaat op zoek moeten gaan met een vertimmerde ploeg, want Ampomah ligt nog minstens een week in de lappenmand en de Gentse huurling Andrijacevic is niet speelgerechtigd voor dit onderling duel.
Een noodploeg is misschien wat overdreven, maar het zijn wel twee spelers die het in zich hebben beslissend te zijn.

Zowel Gent als W-B kregen afgelopen weekend een ferme dreun te verwerken. W-B liet in de slotminuten op Stayen een kostbaar (hopelijk was het geen gouden) puntje liggen, zag met Ampomah een spilfiguur uitvallen net voor rust en als klap op de vuurpijl stuntte Lokeren tegen Antwerp. Gent dacht zondagavond het Moeskroense varkentje even vlug te wassen, maar dat spartelde in regen en wind flink tegen van de kou en nam een niet eens onverdiende overwinning mee uit de Ghelamco-Arena waardoor Gent een uitstekende gelegenheid liet liggen om afstand te nemen van Anderlecht met het oog op play-off I.

De buffalo's zullen zeker gebrand liggen op revanche na dit pijnlijk verlies, maar anderzijds zal deze tik toch wel hard zijn aangekomen. Een bekerfinale hebben ze al op zak, maar het missen van PO1 stond vermoedelijk in geen enkel scenario. De voorbije jaren kon W-B telkens prima weerwerk bieden aan de Buffalo's, maar zoals de voorbije weken wel vaker het geval was, werd in het wedstrijdslot een zeker punt alsnog uit handen gegeven. We moeten dus hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt.

Hoe glorieus de maand december 2018 ook verliep voor W-B, in 2019 konden de mannen van Custovic nog geen kennis maken met de zoete smaak van winst en vreemd, dan gaat een supporter met een KSKB en W-B-verleden weer alles in vraag stellen en twijfelen of die er nog komt in de loop van de reguliere competitie. Liefst wel natuurlijk, want het is een goed idee om zijn overlevignskansen in eigen beheer te houden, maar op zichzelf is het geen must indien Lokeren "wil" meewerken.

Patrick Van Wesemael.