Een geïmproviseerd Waasland-Beveren met Forte en Vanzo als vervangers voor de geblesseerde Ampomah en de niet-speelgerechtigde Andrijacevic, heeft zaterdagavond zijn eerste overwinning van 2019 laten optekenen. Gent dat het grootste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel had, maar te onmondig in de zone van de waarheid voor de dag kwam, was het slachtoffer. Met een frommelgoal zette de jarige Maximiliano Caufriez W-B kort voor rust op voorsprong, maar in het wedstrijdslot bij een 2-0 voorsprong moest Max na tweemaal geel (kort na zijn doelpunt had hij al direct rood kunnen krijgen) wat vroeger onder de douche. Even daarvoor had Francesco Forte vanop de stip W-B een geruststellende 2-0 voorsprong gebracht, maar bij aanvang van de 4 minuten blessuretijd kon lukten de Buffalo's de aansluitingstreffer waardoor het nog flink bibberen was, maar Roef stond pal bij de enige Gentse poging in de extra tijd.

De misschien wel beste man van Waasland-Beveren was de 19-jarige Louis Verstraete die een dijk van een wedstrijd speelde tegen de club van wie W-B hem huurt. Maar ook de vervangers van Ampomah en Andrijacevic (Vanzo en Forte) lieten zich zaterdagavond van hun beste zijde zien.

Collectief speelde Waasland-Beveren een sterke partij met zelfs het eerste kwartier na rust enkele mooie aanvallen waarbij de herstelde Boljevic tweemaal dichtbij de 2-0 was.

Na Club Brugge moest nu ook Gent in het Freethielzand bijten en overkwam 2 weken geleden nagenoeg Genk hetzelfde lot zodat we kunnen stellen dat na de 0-0 tussen W-B en Standard in het begin van het seizoen, de "grote" ploegen niet meer met zo'n gerust gevoel naar de Freethiel afzakken.

Er zijn twee manieren om kampioen te spelen of zich te redden : rekenen op foutjes van de tegenstander of het heft in eigen handen nemen. Door de winst van gisterenavond tegen Gent hebben Custovic en zijn mannen voor die laatste optie gekozen en dat lijkt mij de meest prettige. Niet afwachten, in de eigen mogelijkheden (zelfs al zijn die een stuk minder dan die van de tegenstander) geloven en vanaf minuut 1 er voor 200 procent invliegen met een vertimmerde ploeg, het is knap werk van Adnan en co. Lees hierna het volledig wedstrijdverloop in een verslag van Martijn De Jonghe.

GEEL-BLAUW PAKT DE VOLLE BUIT TEGEN KAA GENT!

Waasland-Beveren kan opnieuw winnen. Het werd zonet 2-1 op de Freethiel. De jarige Maximiliano Caufriez scoorde het openingsdoelpunt, Francesco Forte verdubbelde de voorsprong vanop de stip. In blessuretijd scoorden de Gentenaren nog tegen, maar W-B hield stand!

Waasland-Beveren begon goed aan de partij tegen KAA Gent. Aanvankelijk waren er nog te veel slordigheden in de zone van de waarheid en konden halve kansjes niet worden omgezet in noemenswaardige kansen. In minuut 24 was er echter een geweldige kans voor Francesco Forte. Aleksandar Boljevic zette Asare in de wind en zette goed voor. De Italiaan klom hoog, maar net niet hoog genoeg om zijn kopbal op doel te mikken. Aan de overkant dook Yaremchuk tweemaal op voor Davy Roef, maar Roef toonde zich opnieuw een betrouwbaar sluitstuk. Vlak na het halfuur verwende Floriano Vanzo het publiek even met een pass achter het steunbeen. Die bal werd uiteindelijk in hoekschop verwerkt en was de aanleiding tot de voorsprong voor geel-blauw. De jarige Maximiliano Caufriez zette een mooie kers op zijn verjaardagstaart door de bal tegen de netten te mikken: 1-0. W-B hield die voorsprong acht minuten zonder veel problemen vast en kon zo de rust ingaan.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren beter uit de kleedkamer. Ondanks de voorsprong was het spel in de eerste helft echter niet om over naar huis te schrijven. Dat was dus na de break een pak beter. Francesco Forte vond Kaminski op zijn weg, bij een kans voor een sterke Louis Verstraete kwam Asare de meubelen redden. Boljevic, net terug uit blessure, kon ook twee kansen creëren. Zijn schoten, beide met zijn mindere linker, gingen telkens net naast of over de kooi van Kaminski. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok, kreeg Waasland-Beveren een terechte strafschop. Francesco Forte zette zich achter de bal en zette de dubbele voorsprong feilloos op het bord. In blessuretijd zetten de bezoekers alles op alles en dat loonde ook. Kvilitaia zette de 2-1 eindstand op het bord. Maximiliano Caufriez werd in die slotfase nog uitgesloten met een tweede gele kaart en mist de volgende wedstrijd tegen KV Kortrijk.

Supporters, bedankt voor jullie geweldige steun. Opnieuw smaakt dit naar meer!!!