StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat was toch een beetje door de mand vallen !
Maandagavond was Yannick Ferrera de gast in Extra Time en mijn indruk was dat het nog lang niet de pittige en enthousiaste Ferrera was zoals ik hem kende van zijn passages bij KV, Standard, Charleroi, STVV en uiteraard toen hij aan zijn missie bij Waasland-Beveren begon dit seizoen. Ik kan uiteraard de beelden op televisie zelf niet waarnemen, maar ik vond hem wat bleekjes overkomen, ook in zijn antwoorden. Toen hem in het telefoonhok werd gevraagd of hij had verwacht dat W-B zich zou redden, konk zijn antwoord volmondig ja, maar gelukkig voor hem is men daar verder in de uitzending niet op teruggekomen. Op de vraag of het stopzetten van de samenwerking met W-B zijn vertrouwen had aangetast, antwoordde Yannick dat het niet klikte tussen hem en de club en dat hij daarom niet per se een slechtere trainer is geworden. De uitleg op de vraag die Philip Joos stelde waarom hij nauwelijks beroep had gedaan op de huidige sterkhouders Valtteri Moren en Bizimana, was weinig ophelderend. Moren trainde amper omdat hij te vaak gekwetst was en Bizimana kwam rechtstreeks vanuit Afrika, had nog veel te leren, maar ook veel kwaliteiten. Yannick was blij met de progressie die Bizi heeft gemaakt, maar persoonlijk denk ik dat het vooral te maken had met het vertrouwen in beide jongens dat zij onvoldoende genoten van Ferrera.
Frank Raes vroeg Ferrera of hij moeite had om naar matchen van W-B te kijken, maar dat was geen probleem voor Yannick. "Het is niet altijd mooi en het is prettiger kijken naar Genk", maar hij voegde er wel aan toe dat de amusementswaarde onder zijn leiding evenmin een hoge score haalde.
Slotsom : ik blijf ontzettend genieten van het analitisch vermogen van Yannick Ferrera en ben nog steeds overtuigd dat hij een goeie trainer is, maar de relatief kort opeenvolgende ontslagen hebben hem wat mij betreft enigszins getekend. Het is perfect mogelijk dat zoals Yannick stelt het niet klikt tussen club en coach of tussen coach en spelers, maar ik had graag uit zijn mond gehoord dat Custovic goed werk levert op de Freethiel.

PVW.