StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOPEN OP WISKUNDIGE ZEKERHEID.

Morgenavond is KV Kortrijk de tegenstander van Waasland-Beveren op de Freethiel en in theorie kan W-B voor het eerst dit seizoen wiskundige zekerheid verwerven over het behoud. Het moet dan zelf winnen tegen de Kerels en hopen dat Sporting Lokeren dat niet doet in Moeskroen.
Het valt mij op dat veel supporters van Waasland-Beveren het nog altijd hebben over hoeveel punten Lokeren nog realistisch gezien kan pakken in de resterende 4 wedstrijden, terwijl diezelfde supporters zich zelden wagen aan een pronostiekje welke de buit van W-B kan zijn na de ontmoetingen met Kortrijk en Zulte-Waregem op de Freethiel en de verplaatsingen naar Oostende en Standard.

Ik herinner mij de terugrit op de bus van Sint-Truiden naar Bornem en het laatste kwartier op dat moment van Lokeren-Antwerp. Nooit rekening gehouden dat de kloof die dat weekend werd versmald tot 5 punten en lichte paniek veroorzaakte, een week later weer 8 eenheden zou bedragen. Met een onthoofd elftal Gent niet eens onverdiend wandelen sturen, sterk ! Collectief een gave prestatie met individuele uitblinkers in de persoon van Caufriez, Moren, Vanzo, Bizimana, Louis Verstraete en zelfs Francesco Forte speelde zijn beste partij in Beverse loondienst. Duelkracht was het codewoord en dat wapen zal zeker ook zaterdagavond gebruikt moeten worden om Kortrijk op de knieën te krijgen.

Yves Vanderhaeghe was lange tijd kandidaat bij Waasland-Beveren om Yannick Ferrera op te volgen, maar hij koos uiteindelijk toch om de job van De Boeck over te nemen. Kortrijk was nooit een degradatiekandidaat dit seizoen, maar het effect dat het bestuur met de trainerswissel De Boeck-Vanderhaeghe beoogde (zo lang als mogelijk meedoen voor play-off I) , is na het verlies van afgelopen weekend tegen Charleroi van de baan. De Kerels waren geruime tijd baas over Charleroi, maar incasseerden 2 goals in het wedstrijdslot en voelden zich bovendien bestolen. De Kortrijkse verontwaardiging over die onterechte nederlaag ontlokte bij Hannes Van der Bruggen enkele uitspraken over de ontslagen scheidsrechters Vertenten en Delferiere en die werden in de media op gemengde gevoelens onthaald.

De kans dat Kortrijk nog play-off I haalt is even klein als dat Lokeren nog over W-B zou springen in het eindklassement, maar van sporters (en niet in het minst beroepssporters) wordt verwacht dat zij tot het gaatje gaan en wees gerust, dat zullen niet alleen W-B en Kortrijk doen, maar ook Lokeren.
Het is verbazingwekkend tot wat een ploeg met minder kwaliteit in staat is wanneer de krachten worden gebundeld. De match van W-B tegen Gent was daarvan een schitterend voorbeeld en we mogen hopen dat de mannen van Custovic die lijn tegen Kortrijk proberen door te trekken, want qua premies was 2019 nog niet vet. De meest besproken figuur van vorige zaterdag (Max Caufriez) is morgen geschorst en we mogen aannemen dat de wedstrijd voor Ampomah nog te vroeg komt en er geen onverantwoorde risico's meer worden genomen nu de degradatie zo goed als afgewend is.

Hoe deugdzaam overwinningen tegen Gent, Antwerp, Club Bbrugge en Lokeren ook aanvoelen, zij bieden niet de minste garantie dat opdrachten zoals tegen Kortrijk, Oostende een Zulte-Waregem qua beleving en resultaat in dezelfde orde zullen uitpakken. Er op hopen, dat mogen we wel natuurlijk !

Patrick Van Wesemael.