Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een pak slaag gekregen van een dodelijk efficiënt Kortrijk, of moeten we zeggen dat de leerling Custovic een pijnlijk lesje heeft gekregen van meester Vanderhaeghe ? Het heeft weinig zin om na een 2-6 nederlaag op eigen terrein excuses te zoeken, maar we proberen het wel. Het gemis van de zieke Roef, de geblesseerde Ampomah en de geschorste Caufriez, het liet zich voelen hoor ! In de eerste helft degradeerden de bezoekers W-B tot een meeloper en zowat elke bal tussen de palen was goed voor een doelpunt waarbij onze keeper Debaty er niet altijd gelukkig uit zag. Niks af te dingen dus op de 0-2 halverwege en de geruststelling dat slechter doen moeilijk zou zijn.

Het heeft er waarschijnlijk bovenarms opgezeten tijdens de rust, want we kregen bij aanvang van de hervatting een heel ander Waasland-Beveren te zien. Vanzo gaf met een schitterende vrijschop onder de muur de Beverse fans weer hoop op een boeiende tweede helft en die hoop kreeg enkele minuten later nog meer gestalte toen Louis Verstraete werd gehaakt en Bram Vandriessche voor penalty floot. Francesco Forte die al 4 keer trefzeker was vanop de stip zag nr5 ditmaal gekeerd door Bruzzese. Geen gelijkmaker en wie weet een totaal andere match, maar een dramatisch laatste half uur van W-B waarin KVK kon uitlopen tot 1-5. De niet slecht ingevallen Stefan Milosevic kon met zijn eerste in de kleuren van W-B de thuisploeg een beetje dichterbij brengen, maar wie anders dan de ingevallen doelpuntenmachine Teddy Chevalier tekende voor de zware en niet eens onverdiende 2-6 eindstand. Louis Verstraete had het achteraf over een off-day van de hele ploeg, maar hijzelf en Jur Schrijvers hadden toch hun best gedaan daaraan te ontsnappen.

Voor eigen supporters met 2-6 verliezen en niemand horen klagen of zagen, hoe zou dat toch komen ?

Kan een keer gebeuren en omdat Cercle en Oostende het netjes op een puntendeling hielden, krijgt W-B volgende week zaterdag in Oostende de kans om (al was het maar voor een speeldag) de voorlaatste plaats van de hand te doen aan de kustploeg.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge van de website van Waasland-Beveren.

WB GAAT HEEL PIJNLIJK ONDERUIT TEGEN KV KORTRIJK

Waasland-Beveren heeft een pandoering gekregen van KV Kortrijk. Het werd 2-6 op de Freethiel. Het kantelmoment was een gemiste penalty van Francesco Forte bij een 1-2 tussenstand. Floriano Vanzo en Stefan Milosevic deden wel de netten trillen.
We moeten eerlijk zijn: de eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Geen kansen, veel slordigheden langs geel-blauwe kant, weinigs positiefs te concluderen. Het was KV Kortrijk dat na twintig minuten de voorsprong op het bord zette. Kumordzi was de meest attente na een rommelfase voor doel en schoof de bal tegen de netten. Een handvol minuten later was het opnieuw raak. Rolland schoot niet onhoudbaar richting doel, maar Debaty verkeek zich volledig. W-B wist geen vuist te maken en kon te weinig dreigen. De tweede helft was er meteen eentje om te achtervolgen.
Dat achtervolgen deed Waasland-Beveren furieus. Het was een ander team dat uit de kleedkamer kwam. Een geniale ingeving van Floriano Vanzo zorgde voor de 1-2. Hij trapte een vrije trap onder de muur tegen de netten. Vlak na die tegentreffer werd Verstraete in de zestien neergetrokken: penalty. Francesco Forte kon niet wat de voorbije keren altijd wel lukte. Bruzzese stopte de strafschop via de dwarsligger. Een mentale klap voor geel-blauw, dat geen vuist meer kon maken. Aan de overkant was het meteen wel waar raak: 1-3. In minuut 67 en 74 duwden de bezoekers W-B dieper onder de mat en werd het zelfs 1-5. De ingevallen Stefan Milosevic milderde nog met zijn eerste treffer voor geel-blauw, maar het laatste doelpunt was er in minuut 80. Chevalier zette de 2-6 eindstand op het bord. Een héél zware nederlaag voor W-B.