StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat als ?
Er was gezien de omvang van de score uiteraard weinig discussie zaterdagavond over de ruime 2-6 overwinning van Kortrijk, maar de vraag die nooit beantwoord zal worden blijft mij toch wat achtervolgen : wat als Francesco Forte met nog een half uur te gaan vanop de stip de 2-2 had gemaakt ? Het klinkt misschien belachelijk om die vraag te stellen met de gekende ouderwetse monsterscore op het bord, maar het voetbalspelletje zit nu eenmaal zo in mekaar dat Kortrijk na een probleemloze eerste helft waarin het geen enkele kans toestond, zeer waarschijnlijk een ferme dreun had gekregen wanneer Forte trefzeker was geweest. Dit zijn natuurlijk vijgen na Pasen, maar in HLN krijgt Custovic er wel van langs omdat hij o.a. het hele team door mekaar heeft gegooid om Caufriez te vervangen, terwijl de oplossing met Gamboa misschien wel voor de hand lag. Opvallend : in diezelfde krant staan er met Debaty, Schrijvers en Massop liefst 3 spelers in het flopelftal van de week. Voor Milan Massop is het overigens de tweede opeenvolgende week dat hij in dit weinig bemoedigende elftal is opgenomen. Hoog tijd dat Foulon terugkeerd uit blessure ?
Waar ik het iets moeilijker mee heb is dat Stefan Milosevic voorlopig niet mag brengen waarvoor hij werd aangetrokken en daartoe blijkbaar wel in staat is, nl. scoren. Ditmaal mocht hij een half uurtje spelen en dat deed hij ver van onaardig. Stefan had enkele goeie bewegingen in huis en stond uiteindelijk zoals het hoort voor een speler met een neus voor doelpunten, op de juiste plaats om het gepareerde schot van Forte in doel te werken. Toch maar eens laten starten Adnan in Oostende, want alhoewel Forte tegen Gent geen slechte match speelde en niet omdat hij zijn eerste strafschop miste, de Italiaan staat te zelden op de juiste plaats zoals Milosevic dat wel prima deed.
Een pandoering die op tijd kwam in het vooruitzicht van de partij in de Versluys-Arena ? Ach, er zullen meer verklaringen zijn voor de off-day van W-B zaterdag tegen Kortrijk, maar laten we niet vergeten dat het ontbreken van Roef, Caufriez en Ampomah een zwaar gemis blijft voor een matig getalenteerd elftal. Davy is al weken een rots in de branding, Caufriez blijft vaak op het randje van het ontoelaatbare spelen, maar hij haalde de voorbije weken een zeer degelijk niveau als verdediger en Ampomah is onze topscoorder en vaak een voortdurende gesel voor zijn tegenspelers. Zulke spelers noodgedwongen missen impliceert risico's en die werden zaterdag genadeloos afgestraft door een zeer efficiënt Kortrijk, of mocht het efficiënt zijn van W-B ?

* Voetbal in de lagere reeksen.
Er wordt beetje bij beetje geknabbeld aan de voorsprong van Yellow Blue in de derde provinciale Oosst-Vlaanderen. Zondag speelde YB zeer verdienstelijk 2-2 gelijk bij de nr3 van het klassement Oudegem, maar omdat Kallo blijft winnen is de voorsprong met nog 6 wedstrijden te gaan gereduceerd tot 5 punten. Volgend weekend wordt er niet gespeeld, maar in het weekend van 9 maart staat er een regelrechte kaskraker op het programma. Yellow Blue ontvangt dan Kallo op de Freethiel en kan op dat moment de laatste twijfels omtrent de kampioenstitel uit de wereld helpen.
In ons nationaal voetbal leed Bornem een 1-0 nederlaag bij Zwarte Leeuw.

PVW.