StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speciale gast.
Floriano Vanzo scoorde zaterdag tegen Kortrijk met een bijzondere vrijschop (bewust onder de muur gemikt) de aansluitingstreffer meteen na rust, maar ondanks een toegekende penalty kort daarna bleef de gelijkmaker uit omdat er een einde kwam aan het succesvol strafschopverhaal van Francesco Forte. Floriano Vanzo is een speler die gemengde gevoelens oproept bij supporters en bestuur, maar als club zijnde zou ik hem niet te snel laten gaan, want hij is altijd in staat om op een onverwachts moment met een kunststukje een wedstrijd in een beslissende plooi te leggen.
Er zijn supporters die vinden dat wanneer Flor een basisplaats heeft, de ploeg voor verbetering vatbaar is. Anderen zijn overtuigd dat Vanzo het in zich heeft een schitterende match te spelen zoals onlangs tegen Gent, maar dan moet men de volgende niet op hem rekenen vanwege "naast de schoenen lopen". De waarheid zal ook ditmaal wel ergens middenin liggen. Vanzo kan voetballen als de beste en heeft soms geniale ingevingen. Technisch zeer onderlegd en in staat om het balletje in de ploeg te houden onder druk. Regelmaat is echter zijn probleem. Hij is soms heel afwezig en met zijn kwaliteiten blijft dat een raadsel. En toch heb ik ontzettend veel respect voor die gast wetende welke pech hem tot nu toe reeds achtervolgde. Meermaals waren bestuurslui overtuigd dat hij om medische redenen een kruis zou moeten maken over zijn voetbalcarrière, maar op bewonderenswaardige wijze wist Flor telkens weer terug te vechten. Bijzonder knap van Vanzo en misschien past het hier een dikke proficiat te richten aan het adres van onze medische staf (niet waar Leen) ? Flor lijkt mij evenmin niet de moeilijkste jongen wanneer hij vanop de bank moet toekijken en dat is een interessant gegeven voor een coach. Ik zou dus zeggen : als zo iemand betaalbaar is die overigens op meerdere posities kan worden ingezet, doen !

* HSV Hoek huiswaarts feestend vanuit Friesland.
Bij HSV Hoek durven ze preventief beslissingen nemen en het loont nog ook ! We hebben weer een leuke bijdrage ontvangen vanuit Zeeland en deze info ons bezorgd door Rudi De Jonghe willen we jullie uiteraard niet onthouden.

PVW.

HSV HOEK SWINGEND NAAR 2de PERIODETITEL !

Dat er ogen gefronst werden rond Nieuwjaar in Zeeuws-Vlaanderen door het ontslaan van hun coach,dat haalden we al aan.
Insiders krijgen nu stilaan hun gelijk : Hugo Vandenheede en David Destorme halen nu wél uit de selectie wat er in zit.
Wedstrijden worden vlotter gewonnen,en hoewel zeker geen must bestaat nu de kans dat Hoek nog één reeks hoger kan gaan spelen komend seizoen (vergelijkbaar met 1B in België én rechtstreekse TV-uitzendingen).
Vier punten in de laatste 2 wedstrijden volstonden daarvoor,ondanks dat het 2 uitwedstrijden betrof.
Hieronder de links van de partijen.
Zaterdag werd in Sneek (300 km van Hoek) met een 1-5 overwinning de zekerheid verkregen.
Topschutters Kyle Doesburg (18) en Rik Impens -een wereldgoal- (12) zorgden na 20 minuten wedstrijd eigenlijk al voor die zekerheid.
Even werd nog gebibberd, bij de blessure van keeper Jordi De Jonghe,want vervanger Ottjes is normaal pas 3de doelman en stond nooit 1 minuut onder de lat in het eerste van Hoek. Meteen 1-3...Maar de knoppen werden snel omgedraaid...Hoe heerlijk een busreis soms kan zijn in het voetbal hoeft niet gezegd.
Terwijl het Waasland droeve tijden beleefd op voetbalvlak, beleeft men net over de grens hoogdagen.
Nogmaals : behoud was bij de promotie de doelstelling,maar met nog 11 wedstrijden te gaan en wetende dat de nummers 1 (Noordwijk) en 4 (DVS'33 Ermelo) nog bij Hoek mogen langskomen,kan de titel met directe promotie zelfs nog.
Van oud-Beverse zijde keert Fabian Wilson terug na een heupblessure,terwijl Zinho Chergui net nu een kraakbeenletsel heeft en zijn vervanger Karim Banani (ex-PSV) het uitstekend doet.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/111289/IJzersterk-Hoek-sleept-periodetitel-eenvoudig-binnen

https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/swingend-hoek-legt-in-sneek-beslag-op-tweede-periodetitel~a4dec429/

Rudi De Jonghe.