StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZELF ZEKERHEID VERSCHAFFEN.

De eerste poging van Waasland-Beveren afgelopen zaterdag om zekerheid te verschaffen over het behoud, liep op een ferme sisser af. Moeskroen won op een diefje van Lokeren, maar omdat W-B een pak slaag kreeg van Kortrijk, moet het morgenavond opnieuw vol aan de bak in de Versluys-Arena. Winnen is geen must wanneer Lokeren een steek laat vallen op Daknam tegen Anderlecht, maar het zou toch vele malen prettiger zijn met een overwinning in Oostende de busreis richting Klein-Brabant te maken in het geval natuurlijk van supportersclub Freethielvrienden Bornem.

Toegegeven, ik had dit seizoen meer verwacht van KVO en Gert Verheyen. Veel supporters en ook de clubleiding hadden Gert graag als opvolger van Yannick Gerrera gezien, maar ondanks eerdere gesprekken tussen voorzitter Dirk Huyck en Verheyen, heeft de huidiige coach van KVO nooit echt ernstig overwogen om naar het Waasland af te zakken. Oostende is dit seizoen nooit in acuut degradatiegevaar geweest, maar zich helemaal los maken uit de gevarenzone was er evenmin bij. Afgelopen weekend namen de Kustboys een puntje afstand van W-B na een degelijke puntendeling in Jan Breydel met Cercle waar het wel Faes verloor met rood. De laatste weken liet Oostende al enkele keren de volle buit in het wedstrijdslot ontglippen en het verlies van die kostbare punten maakt dat W-B in geval van winst in de Versluys-Arena, zomaar over het gedumpte speeltje van Marc coucke zou springen. Vreemd, want we hadden met zijn allen vooraf Oostende toch iets hoger ingeschat.

Het pak slaag dat W-B van Kortrijk incasseerde had door het verlies van lokeren geen vervelende gevolgen. Bovendien lieten de Waaslanders een kantelmoment (gemiste strafschop van Forte) ontglippen om wie weet nog voor de 3 punten te gaan. Dat Custovic met, volgens mijn bescheiden waarneming, minder kwaliteit KVO op de hielen zit en zelfs kan passeren op de ranglijst, is een compliment voor onze coach die overigens (en dat zullen we wel merken zaterdag) nog altijd op heel wat sympathie kan rekenen aan de kust.

Als we er van uitgaan dat er voor W-B weinig te rapen valt op de laatste speeldag in Standard, dan is het nu het moment om nog een keer met 3 punten terug te keren van een verplaatsing. Als de afwezigen van vorig weekend gerecupereerd kunnen worden (Roef, Caufriez en Ampomah), behoort een hoopvolle uitslag zeker tot de mogelijkheden en moet het resultaat van Lokeren-Anderlecht op zondag niet worden afgewacht. Zou Custovic de tegen Kortrijk goed ingevallen Milosevic durven belonen met een basisplaats in Oostende ?

Patrick Van Wesemael.