* Ampomah zeker niet tegen Oostende.
Het uitvallen van Nana Opoku Ampomah in Sint-Truiden een paar weken geleden leek in eerste instantie mee te vallen. Een paar weken (de optimist denk dan al vlug aan twee) en hij zou de lappenmand weer mogen verlaten, luidde het aanvankelijk geruststellend rapport, maar ondertussen zag de Ghanees de belangrijke matchen tegen Kortrijk en Oostende aan zijn neus passeren. Wat zeker meespeelt is het uitsluiten van risico's nu W-B zo goed als zeker gered is, maar we moeten hopen dat Ampomah de laatste 2 matchen van de reguliere competitie en laat ons hopen play-off II opnieuw van de partij is, want een smaakmaker van zijn caliber blijft een gemis.

Ondertussen geen nieuws van het front Roef-Custovic. Bijde entourage leeft de hoop dat hun contracten worden verlengd, maar blijkbaar is het niet mogelijk voor het bestuur knopen door te hakken vooraleer speeldag 30 achter de rug is (lees wiskundige zekerheid over het behoud). Bizar natuurlijk, want er bestat ook zoiets als contracten opstellen die vervallen in geval van degradatie. Of zou de uitspraak in de zaak "Propere Handen" meespelen ? Behoud of geen behoud, uitspraak of geen uitspraak (gezien de mogelijke beroepsprocedures zijn we nog lang niet aan de nieuw patatten), nu al kan worden voorspeld dat een lange en onzekere transferperiode voor de deur staat, want spelers die op zoek zijn hakken liever vandaag dan morgen knopen door en dan zitten ze bij Waasland-Beveren aan het verkeerde adres.

* Beloften alweer onvoldoende efficiënt.
Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren een onnodige 1-2 thuisnederlaag geleden tegen het Oostende dat deze avond W-B partij geeft in de Versluys-Arena.

Samenstelling W-B :
Swolfs Anthony, Van Spittael Dani, Gamboa Alexis, Liessens Davino, Jubitana Denzel, Keita Paul, Asomani Eric, Ben Omar Yassin, Vellios Apostolos, Dierckx Tuur en Milosevic Stefan.

Wisselspelers :
Jacobs Keno, Knolleburg Arne, Chincharauli Saba, Zarouali Souhail, Van Noten Flo, Claeys Quinten en N'Tima Luc.

Vervangingen :
Van Spittael Dani (kwetsuur) 32ste min., Asomani Eric, Milosevic Stefan, Keita Paul door : Knolleburg Arne, Van Noten Flo, Claeys Quinten en N'Tima Luc.

Waasland-Beveren begon aan deze wedstrijd met een 0-1 achterstand, want reeds na 3 minuten scoorden de bezoekers op een door onze doelman afgeweerde bal die door een Oostendenaar in doel werd verwerkt. Er volgden voldoende kansen voor W-B om langszij te komen en zelfs op voorsprong, maar ondanks de aanwezigheid van meerdere A-kernspelers bleef de afwerking in gebreke zodat de rust werd bereikt met een 0-1 achterstand.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft met een beter W-B, maar een dodelijk efficiënt Oostende dat in de 56ste minuut zijn voorsprong verdubbeld zag. W-B bleef zoeken naar de aansluitingstreffer en die goeie ingesteldheid werd in de 84ste minuut beloond met de aansluitingstreffer van Vellios. De thuisploeg zocht nog naar de minstens verdiende gelijkmaker, maar het kalf was helaas verdronken.