Oostende en Waasland-Beveren behoorden dit seizoen niet bij de meest sexy voetballende ploegen van de Jupiler Pro League, maar wat beide teams zaterdagavond in de Versluys-Arena op de mat brachten was genieten van begin tot einde. Een wedstrijd waarin alles zat behalve vuile fouten. Doelpunten (op basis van het aantal kansen dat de twee teams creëerden konden het er een stuk of 6 zijn), prachtige interventies van de doelmannen, kansen die niet mochten/konden gemist worden, ballen tegen het doelkader en een voor W-B gunstig VAR-moment. Een wedstrijd die het tijdsbesef verdrong en dus een groot compliment voor de beide coaches die hun ploeg met open vizier lieten voetballen. Waren er meer matchen te zien met deze ingesteldheid, de stadions zouden met zekerheid beter gevuld zijn. Een partij die geen hoge academische score haalde, maar precies omwille van zijn tekortkomingen zo vermakelijk was. En wat wel vaker gebeurt in matchen die bol staan van kansen en emoties, De Beverse gelijkmaker kwam er met wat meeval, want het schot van een uitstekende Boljevic werd op zijn weg naar de kooi van een beresterke Oostendse keeper Dutoit afgeweken. Knap dat W-B meteen na een achterstand kon terugkeren, maar in een match met alles er op en er aan was dat niet eens zo'n grote verrassing. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

WB EN KVO DELEN DE PUNTEN NA KANSENKERMIS

Waasland-Beveren heeft geen drie punten kunnen meenemen vanuit Oostende. Het werd 1-1 in de Versluys Arena.
Waasland-Beveren begon het felst aan de partij. De eerste echte grote kans was echter voor de thuisploeg. Na tien minuten zag Davy Roef een schot van Guri tegen de paal belanden. Twee minuten later was er aan de overkant een grote kans voor Franko Andrijasevic. De Kroaat klom hoog, maar kopte in de handen van Dutoit. Net voor het halfuur bijna copy-paste, maar deze keer was het Louis Verstraete die kon koppen. Het was opnieuw Dutoit die als winnaar uit de strijd kwam. Knappe redding van de doelman. Toen de vierde man het bordje van de blessuretijd in de lucht hield, schoot Andrijasevic opnieuw richting doel. Hij vond echter de dwarsligger op z’n weg. Rusten bij 0-0 en dat was vooral voor geel-blauw heel pijnlijk.
De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamers en na drie minuten moest Roef opnieuw ingrijpen. Sakala komt alleen op hem, maar de goalie maakte zich goed breed. Aan de overkant kreeg opnieuw Andrijasevic een dot van een kans, maar hij vond Dutoit opnieuw op z’n weg. Op het uur kwam de thuisploeg, niet helemaal verdiend, op voorsprong. Dat doelpunt maakte meteen W-B wakker. Aleksandar Boljevic kwam goed naar binnen en trapte, via het been van Lombaerts, de bal tegen de touwen: 1-1. Het werd een kansenkermis aan de kust. De Sutter scoorde voor de thuisploeg, maar de VAR zag dat de spits buitenspel stond. Waasland-Beveren kreeg nog heel wat kansen, onder andere via Milosevic. Het bleef echter 1-1.