StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Sportief behoud verzekerd.
Door het verlies van Lokeren zondag in de vooravond tegen Anderlecht, is een eerste beslissing in de JPL gevallen. De degradatie van Lokeren impliceert het sportief behoud voor Waasland-Beveren en we moeten hopen dat het Bondsparket en het gerecht dit succesje niet verstoren de komende dagen. Volgens de indrukken van Peter Vandenbempt heerstte er zondag na de wedstrijd in Lokeren niet echt een begrafenisstemming en daarvoor had Peter 2 mogelijke verklaringen. De degradatie zat er uiteraard al een tijdje aan te komen waardoor de supporters zich al voor een deel hadden verzoend met het verdict, maar anderzijds leeft er in de Lokerse entourage redelijk wat hoop dat Moeskroen en W-B nog met de gevolgen te maken zullen krijgen van de diverse minder propere affaires waarin overigens ook de naam van Lokeren zelf circuleert. Het is trouwens opvallend dat sinds enkele weken een geruchtencampagne is gelanceerd waaruit moet blijken dat KV Mechelen en Waasland-Beveren omwille van matchfixing zouden degraderen. Ook Peter Vandenbempt vroeg zich deze ochtend af waarop die geruchten gebaseerd zijn aangezien het Bondsparket nog niet helemaal klaar is met zijn huiswerk, ook al omdat het nog wacht op bijkomende informatie van het gerecht.
Wel bijzonder fair van Olivier Deschacht die in een interview meteen na de verloren wedstrijd tegen Anderlecht zijn twijfels uittte over hopen op een straf voor W-B of Moeskroen en ook de Lokerse kapitein Overmeire vond het een pijnlijke vaststelling dat zijn club sportief als zwakste van het seizoen uit de bus is gekomen.
Door die extra-sportieve zaken is de prestatie van Adnan Custovic wat op de achtergrond verdwenen, want toen hij aan zijn missie begon om W-B uit het moeras te halen, zullen weinigen (zelfs bij de insiders waren die dun gezaaid) er in geloofd hebben dat de opvolger van Yannick Ferrera met dit spelersmateriaal het behoud zou kunnen verzekeren. Daarin is hij met glans geslaagd, want de kloof met Lokeren bedraagt ondertussen 9 punten en in theorie kan W-B met nog 2 wedstrijden te gaan Oostende, Cercle en Eupen nog bijbenen en op de twaalfde plaats eindigen, maar zo ver zie ik het persoonlijk zeker niet komen. Achter de naam van Custovic komt in ieder geval na zijn passage bij Oostende met Waasland-Beveren een tweede positieve vermelding. Dikke proficiat Adnan !

PVW.