StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIEUWE KANSENKERMIS ?

Twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie is Waasland-Beveren al zeker van het sportieve behoud, maar genieten van dit succesje is enigszins met de handrem op door de voortdurend aangewakkerde geruchten rondom "Propere Handen".

Met een thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem en een verplaatsing naar Standard krijgt Waasland-Beveren nog 2 mooie affiches voorgeschoteld en nu de degradatiedruk van de ketel is, duimen we voor open wedstrijden zoals die tegen Kortrijk en Oostende.

Zulte-Waregem had al geen onaardige ploeg op papier om het seizoen mee te beginnen, maar toch was het blijkbaar nodig om tijdens de wintermercato fors te investeren. Met Sylla, Peeters en Seck kreeg de ploeg een geweldige kwaliteitsinjectie en dat kwwam het spel en de amusementswaarde zonder twijfel ten goede, maar het morsen met punten is toch blijven duren. Daarbij valt het op dat het buitenshuis vlotter oogst dan in het Regenboogstadion. Zo verloor het afgelopen weekend nog met 1-3 van Gent en raakte het de vorige thuismatch niet voorbij STVV (1-1), maar ging het tussendoor wel winnen in Eupen met 2-3 en hield het de brilscore vast in Anderlecht. Het wordt morgen uitkijken naar de man in vorm Bongonda bij Zulte-Waregem, want die speelt tegenwoordig de pannen van het dak. In het verleden heb ik de provincieclubs zoals ze zich graag laten noemen W-B en Z-W wel vaker vergeleken (en er zijn in een verder verleden flink wat raakpunten geweest), maar op het vlak van centen mag Dirk Huyck dringend op cursus gaan bij zijn collega van Zulte-Waregem, want als de sportieve cel van W-B beweert dat Demir in Waregem 3 keer meer kon verdienen dan in het Waasland en die is er niet eens vaste waarde, tja ! Wanneer er in de kelder van de JPL al zulke enorme verschillen zijn in financiële mogelijkheden, hoe moet het toekomstperspectief van een club als W-B er dan uitzien ?

Oostende - W-B was een ouderwets lekker potje voetbal met veel en wisselende kansen, maar Gert Verheyen zag het blijkbaar anders. Veel gelijke spelen, het gaat op den duur vervelen en de ene coach wordt dan ontslagen, de andere heeft minder geduld en stapt zelf op. Een type-Verheyen zouden ze daarom bij W-B wel zien zitten ! Een vermakelijke partij dus daar in de Versluys-Arena met misschien die bedenking : de &eauteén doelpunt was te weinig uit zoveel kansen en maar goed dat enkel de nr16 zakt, want in het oude systeem waarin de nrs 15 en 16 degradeerden, hadden we met dat ene puntje niks opgeschoten. En nu er niets meer op het spel staat, wordt het niet hoog tijd dat Stefan Milosevic voor het eerst in de basis vertrekt ? Op de flanken Ampomah en Boljevic en centraal Milo, iets om naar uit te kijken ? We moeten immers vrezen dat, ondanks zijn prijskaartje en tomeloze inzet, het niks wordt met Francesco Forte wiens opstelling uitsluitend bedoeld kan zijn om de financiële schade bij doorverkoop te beperken. Dat het duo Moren-Vukotic zich deze week maar in een sportwinkel voorziet van de nodige sportkledij, want met Harbaoui in de buurt zal dat geen overbodige luxe zijn.

Supporters/voetballiefhebbers, ik heb qua amusementswaarde een bijzonder goed gevoel bij deze match, maar het aantal doelpunten mag wat mij betreft net iets beter verdeeld zijn dan tegen Kortrijk. En denk er aan : Waasland-Beveren Zulte-Waregem begint zondag om 18 uur.

Patrick Van Wesemael.