StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ferme schadeclaim indienen ?
Al maanden tergt het voetbalschandaal de Jupiler Pro League en hoewel de meeste clubs een keer bij naam werden genoemd, zijn het vooral KV Mechelen en Waasland-Beveren die de boter hebben gegeten. De betere elementen houden of aantrekken met zwart geld, het lijkt in verhouding tot matchfixing een lachertje. Al maanden wordt er op los gespeculeerd en alhoewel men onschuldig is tot het tegendeel is bewezen, bestaat neutraliteit in deze niet meer en lijkt het een kwestie van dagen vooraleer W-B het degradatieverdict in de bus krijgt.
Maar wat als de club geheel of gedeeltelijk zou worden vrijgesproken en in het slechtste geval de voorzitter en financieel-directeur een sanctie zouden krijgen. Is die morele schade nog wel te overzien ? Zelfs in geval van een positieve afloop zal er van deze kwestie altijd wat (heel wat vrees ik) blijven hangen bij een gedeelte van de supporters, spelers van wie wordt gehoopt dat ze zouden blijven en zij die op het verlanglijstje van onze club staan. En wat met de gevoelens/bedenkingen van huidige en toekomstige sponsers, de media, de gemeente enz. En dan heb ik het niet eens over het prestiege van onze voorzitter die als succesvol zakenman van een garagebedrijf in volle expantie alleen maar mag/moet incasseren zonder te reageren. Wanneer gaat dit spelletje eens stoppen in de wetenschap dat de bron van alle kwaad ondertussen vrij rondloopt en zich opnieuw schaamteloos beweegt in het wereldje dat hij ziekelijk heeft verpest ?

* Voetbal in de lagere reeksen.
Dankzij Bornem-watcher weten we dat Bornem in de derde amateurreeks B een schijnbaar probleemloze 3-0 overwinning heeft geboekt op Leopoldsburg.

De clash in de derde provinciale Oost-Vlaanderen werd zaterdag op de Freetiel afgewerkt tussen Yellow Blue en de buren uit Kallo. Het werd een thriller zonder voorgaande en een match om nooit te vergeten, vooral dan als supporter van YB. Met een uur gespeeld stond de nr2 van het klassement op een 0-3 voorsprong, maar de 1-3, op dat moment niet eens de aansluitingstrreffer, deed de match compleet kantelen. Het werd uiteindelijk 3-3 met een late penalty voor YB waardoor het zijn voorsprong van 5 punten in het klassement met nog 5 matchen te gaan, blijft behouden.
De titel ligt nu voor het grijpen, maar dat heb ik al eerder geschreven en zaterdag halverwege deze topper zat ik er dus flink naast.

PVW.