* BELOFTEN SCHIETEN MET SCHERP IN WAREGEM.
Voor de wedstrijd viel er al goed nieuws te rapen, want Ahmed Yumit werd opgeroepen voor de Bulgaarse nationale ploeg onder 18. Wat het grootste gedeelte van het seizoen een probleem was voor de beloften van Waasland-Beveren (een gebrek aan efficiëntie), was uitgerekend afgelopen maandag een sterk wapen tegen de beloften van Zulte-Waregem. De wedstrijd werd gespeeld op het goed bespeelbaar veld van Sparta Petegem en de mannen van Jonas Ivens namen een vliegende start, want reeds na 4 minuten bracht Din Sula de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Diezelfde Sula verdubbelde 2 minuten later de Wase voorsprong tot 0-2. Na een knappe dieptepass kon de thuisploeg op het half uur tot 1-2 milderen, maar een bijzonder gretig W-B diepte op slag van rust via Quinten Claeys de kloof opnieuw verder uit tot 1-3.

Zulte-Waregem zette meteen druk na de hervatting, maar er was wel een cadeautje nodig van de scheids om wederom dichterbij te komen. Een overduidelijke fout op een speler van W-B werd niet bestraft waardoor het een koud kunstje was om alleen voor doel de 2-3 te scoren. Maar een ploeg die met vertrouwen voetbalt is niet gemakkelijk van de wijs te brengen en Denzel Jubitana verschafte W-B met de 2-4 weer wat ademruimte. Door een aantal wissels kregen de bezoekers uit het Waasland het nog even moeilijk met een derde keer de aansluitingstreffer en een spannend slot in het verschiet. Het was uiteindelijk de Beverse kapitein Ben Omar Yassin die met een pareltje alle twijfels over een goeie afloop naar de prullenmand verwees. Een ouderwetse 3-5 overwinning na een genietbare pot voetbal, het is ongetwijfeld een prettige terugreis geworden.