StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB PRIJZEN WORDEN AAN DE MEET VERDEELD.

Met de altijd interessante verplaatsing naar Sclessin sluit Waasland-Beveren de reguliere competitie af. En hoewel reeds enkele belangrijke beslissingen gevallen zijn, heeft speeldag 30 best nog wat leuks in petto. De meeste belangstelling gaat ongetwijfeld uit naar wie het laatste ticket voor PO1 in de wacht sleept met STVV en Gent in een onderling duel als gegadigden, maar ook voor W-B is er in theorie nog een mogelijkheid om de vijftiende plaats die het reeds geruime tijd bezet, te verbeteren. Zo zou mits winst in Luik plaats 12 (het verschil met Eupen bedraagt slechts 2 punten) nog tot de mogelijkheden behoren, maar dan moeten uiteraard de andere resultaten meezitten. Toch eens kijken wie welke tegenstander over de vloer krijgt ? Oostende dat in punten gelijk staat met W-B, maar meer gewonnen matchen heeft, krijgt Anderlecht op bezoek. Cercle telt een punt meer dan W-B en Oostende en trekt naar Daknam waar Lokeren hoopt op een waardige wijze afscheid te nemen van de JPL. Eupe heeft met 29 punten (2 meer dan W-B en Oostende) de twaalfde plaats in zijn bezit en is de gast in Charleroi. Kortom, als Waasland-Beveren iets meebrengt uit Luik bestaat de kans dat het één of meerdere plaatsen klimt op de ranglijst en dat kan wel een slok op een borrel schelen bij de eindafrekening.

Weinigen kunnen de waarde van Standard correct inschatten. Feit is dat het op een onopvallende wijze naar plaats 3 in het klassement is opgerukt, maar om die te consolideren doet het er goed aan de punten tegen W-B zondagavond in Luik te houden, want het verschil met Anderlecht en Gent is miniem. Buitenshuis durven de Rouches meermaals een steek laten vallen, maar als ze hun zinnen hebben gezet op een thuiswedstrijd kan het werkelijk spoken op Sclessin.
Of Standard na de halvering van de punten na speeldag 30 nog zal meestrijden voor de kampioenstitel lijkt me sterk, maar een impact op de kampioensrace tussen (vermoedelijk Club Brugge en Genk), daar geloof ik persoonlijk wel in.

Het is een aangename vaststelling, maar ze is er wel. Waasland-Beveren is de voorbije weken goed aan het voetballen en hoewel dat zich nog niet altijd vertaalt in overwinningen, hoopgevend is die evolutie in ieder geval. Er worden per wedstrijd genoeg kansen bijeengevoetbald, maar de afwerking kan beter. Of het vizier uitgerekend in Standard scherper wordt gesteld is zeer de vraag, maar W-B snoepte dit seizoen toch al wat punten af van ploegen die play-off I bevolken. Ik bevestig daarom mijn hoop van vorige week op een voor het eerst positieve play-off II.

Patrick Van Wesemael.