StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg W-B EN SPEELDAG 30, HET IS ME WAT !

Op basis van het aantal afgedwongen kansen en de kwaliteit in de ploeg, heeft Waasland-Beveren zondagavond een logische nederlaag geleden in Standard. En toch ! Na een 0-2 ruststand die kort na de hervatting werd uitgediept tot 0-3 (driemaal Stefan Milosevic), zou het eigenlijk niet mogen dat deze geruststellende voorsprong in amper 6 minuten tijd compleet uit handen wordt gegeven, vooral omdat de bezoekers uit Beveren in de eerste helft, weliswaar de druk van Standard moest ondergaan, maar vrij vlot de boel onder controle had en gevat wist uit te breken. Jammer dat de aanbrenger van de 0-1 (Badibanga) meermaals een uitstekende tegenaanval verprutste door ofwel voor eigen succes te gaan, ofwel een slechte eindpass af te leveren, want anders had de match halverwege misschien toch gespeeld geweest. Een gebrek aan ervaring in de ploeg ? Zou wel kunnen natuurlijk, want met o.a. Gamboa en Milosevic stonden 2 spelers aan de aftrap die respectievelijk voor de tweede en eerste keer in de basis mochten starten.
En over Stefan Milosevic gesproken ! Voor het eerst in de basis mogen beginnen in een schitterende luikse Ambiance en bedanken met een onvervalste hattrick, wat jammer voor de Montenegrijn dat die geen punten opleverde. Hou die jongen maar in het oog, want tegen Kortrijk prikte hij er ook al eentje binnen en misschien zou hij wel eens kunnen uitgroeien tot de man van play-off II.

Ondertussen is de samenstelling van de groep waarin W-B zit bekend en het worden lastige wedstrijden met Kortrijk, Zulte-Waregem, Moeskroen, Cercle Brugge en Union als tegenstanders. Stuk voor Stuk sterke tegenstanders en in theorie kan iedereen van iedereen punten pakken, maar zoals W-B de voorbije weken heel wat kansen weet te creëren, kan het zeker een rol van betekenis spelen in de hoop dat het beginprogramma meevalt.

Standard - W-B was een wedstrijd die nog lang zal nazinderen, want hoewel er niks meer op het spel stond, had W-B halverwege de wedstrijd de twaalfde plaats in handen en dat zou toch nog een mooie afsluiter zijn geweest van het seizoen. Anderzijds, de hattrick van Milo was een bijzonder hoopgevende gebeurtenis en het feit dat W-B het in Standard zonder de sterkhouders Ampomah en Boljevic moest doen en in staat was dit weerwerk te bieden, is een positief signaal voor Adnan Custovic in de hoop dat die langer aan de slag zal blijven op de Freethiel.
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

GEEL -BLAUW GEEFT GROTE BONUS VOLLEDIG UIT HANDEN!

Het werd een frustrerende avond in Luik. W-B kwam 0-3 voor, maar gaf de voorsprong volledig uit handen. Het werd nog 4-3. Stefan Milosevic maakte een zuivere hattrick, maar dat leverde geen punten op.
Waasland-Beveren startte goed in organisatie. Toch waren het de Luikenaars die voor het eerst dreigden. Davy Roef was echter meteen op de afspraak. Op het kwartier was er de eerste kans voor geel-blauw. Het was ook meteen raak! Beni Badibanga zette goed voor en Stefan Milosevic liep perfect in de bal en knikte tegen de netten: 0-1! Meteen daarna moest Roef zich opnieuw tonen, en hoe… Onze goalie pakte uit met een wereldredding op de kopbal van Djenepo. Nadien veel middenveldspel, maar toch nog 1 kans voor W-B. Franko Andrijasevic dribbelde de Luikse defensie aan diggelen en bood Milosevic zijn tweede van de avond op een dienblad aan. Rusten bij 0-2!

Na de rust was het meteen opnieuw raak voor W-B. Wie anders dan Stefan Milosevic deed de netten weer trillen. Hij kapte zich goed vrij en krulde de bal tegen de netten: 0-3. Wat toen gebeurde zijn amper woorden voor. Op zes minuten tijd zakte Beveren als een pudding in mekaar. Het ging van 0-3 naar 3-3… Het publiek ging achter de ploeg staan en Standard verhoogde de druk. Dik tien minuten voor tijd leverde hen dat zelfs nog de volle buit op. Geel-blauw gaf zo onbegrijpelijk een driedubbele voorsprong volledig uit handen.

Opstelling Standard:
Ochoa, Vanheusden, Kosanovic, Emond, Carcela, Marin, Djenepo, Bope Bokadi, Fai, Miangue, Mpoku

Opstelling W-B:
Roef, Moren, Vanzo, Badibanga, Verstraete, Keita, Gamboa, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic.

MARTIJN DE JONGE