StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gemengde gevoelens bij samenstelling en data play-off II.
Zondag na afloop van de reguliere competitie was meteen duidelijk wie de tegenstanders zouden zijn van Waasland-Beveren in play-off II en maandag werden daaraan de data gekoppeld. Drie van de vijf thuiswedstrijden van W-B worden op ietwat ongewone JPL-dagen afgewerkt. Tweemaal een dinsdagavond en zelfs op Paaszondag worden de fans op de Freethiel verwacht en het is niet om paaseieren te rapen.
Met de beste ploeg van 2019 in de groep (Moeskroen) zijn 2 interessante wedstrijden verzekerd. Ook Zulte-Waregem en Kortrijk hebben behoorlijk wat voetballend vermogen in de ploeg, maar misten regelmaat in hun prestatie om echt mee te dingen voor play-off I. Cercle Brugge begon voortvarend aan het seizoen met bij momenten dartel voetbal, maar de indruk ontstaat dat dit jeugdig elftal tijdens de korte tussenstop flink wat zuurstof zal moeten tanken. Met Union treft W-B geen publiekstrekker (Beerschot was beter geweest), maar wel een sympathieke traditieclub die tot het meest aantrekkelijke voetbal kwam van 1B en niet te vergeten, Anderlecht en Genk uitschakelde in de Beker van België. Een sterke groep dus, dat wel, maar met als voordeel dat iedereen van iedereen punten kan afsnoepen en een boeiend verloop in het verschiet ligt. Jammer dat voor de zoveelste keer buitenshuis wordt gestart (W-B opent op zaterdag 30 maart in Waregem), want de kans dat al meteen achtervolgd moet worden vanaf speeldag 2 thuis tegen Kortrijk, is daardoor reëel.
Sommige websitebezoekers zullen zich misschien afvragen waarom al die bespiegelingen, want sinds het invoeren van de play-off's heeft Waasland-Beveren nog nooit echte interesse getoond om een rol van betekenis te spelen, maar mijn "bescheiden" voorgevoel denkt er ditmaal anders over. Zouden Ampomah en Boljevic nog in actie komen in PO2 ?

PVW.