StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dit Weekend starten de play-offs.
Na een weekje interlandvoetbal wordt dit weekend in de JPL de draad weer opgenomen met de start van PO1 en PO2. Waasland-Beveren en play-off II, het is nooit een succesverhaal geweest en dan druk ik mij nog heel positief uit. De belangstelling zal sowieso (en dat geldt zeker niet alleen voor W-B) op een laag pitje staan, want de kleppers zitten natuurlijk in pO1. Tegenvaller voor W-B is dat Beerschot in de andere groep is onder gebracht en dat er tweemaal op een dinsdagavond thuis wordt gespeeld en op Paaszondag. Welke verwachtingen mogen de supporters van Waasland-Beveren deze play-off II koesteren ? Zoiets is altijd bijzonder moeilijk in te schatten aangezien men er geen zicht op heeft welke de intenties zijn van het clubbestuur en de technische staf. Een interview met een betrokkene zou zeker een hoopvol beeld schetsen, want omwille van commerciële belangen kan een club onmogelijk naar de buitenwereld verkondigen dat play-off II hun niet interesseert en elke winstpremie een noodzakelijk kwaad is. In de realiteit is dat wel degelijk het geval, want de kans dat een ploeg uit PO2 straks Europees speelt is bijzonder klein (zou dat eigenlijk al gebeurd zijn) ?
Spelers ontdekken zoals Ampomah een paar jaar geleden is uiteraard ook een boeiend gegeven voor een club, maar supporters associëren amusement nu eenmaal grotendeels met succes en winnen.
Op dat vlak is het spijtig dat W-B alweer buitenshuis begint en dan is Zulte-Waregem misschien wel de moeilijkste opdracht van de 4 die daarna op verplaatsing nog volgen, maar over wie groepsfavoriet is hebben we het morgen. Anderzijds zijn vervelende tradities er om mee te breken en een goed resultaat in Waregem zaterdag zou een geweldige stimulans zijn om op speeldag 2 Kortrijk thuis partij te geven. Waasland-Beveren heeft een bijzonder jonge spelerskern en wat mij betreft zijn die gasten nog lang niet uitgeblust. Ampomah en Boljevic hebben de voorbije weken tegen hun zin moeten uitrusten en hebben net zoals Stefan Milosevic nog voldoende voetbalhonger. Die honger is bij iemand als Louis Verstraete nooit gestild en aan hem trekt de rest van de ploeg zich wel op om in zijn kielzog mee te gaan. Ook voor onze betrouwbare sluitpost Davy Roef is play-off II een uitstekende gelegenheid om voor de kers op de taart te zorgen en zichzelf, W-B of een andere gegadigde te overtuigen hem in te lijven voor volgend seizoen.
Kortom, ik heb geen slecht gevoel met PO2 zo kort voor de deur, vooral omdat veel ploegen in deze groep in staat zijn punten van mekaar af te snoepen en er waarschijnlijk geen team zal zijn dat er torenhoog bovenuit steekt. Zelfs al in het openingsweekend verliezen in Waregem hoeft geen doodsteek te zijn op voorwaarde dat thuis de volle pot wordt gepakt tegen Kortrijk daarna.
O ja supporters, zij die een abonnement hebben kunnen de 5 wedstrijden van PO2 op de Freethiel gratis bijwonen. En misschien nog een extra reden
om een gemotiveerd W-B in PO2 aan het werk te zien : het zou een gepast bedankje zijn voor de vele vervelende situaties waarmee de supporters omwille van het omkoopschandaal in de loop van dit seizoen werden geconfronteerd. Eerst was er de sportief ongunstige periode onder leiding van Yannick Ferrera en alsof dat nog niet genoeg was zorgde een uitloper van "Propere Handen" voor maandenlange onzekerheid waardoor het meestal genieten werd met de handrem op. Daar mag wel eens iets tegenover staan beste bestuursploeg ???

* Voetbal in de lagere reeksen.
Als Yellow Blue komend weekend in eigen Freethielhuis de baas blijft over Sint-Pauwels is het meteen kampioen en speelt het volgend seizoen in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen. Dit is mogelijk geworden omdat YB zelf won en grote concurrent Kallo verloor met 2-1 tegen datzelfde St.-Pauwels. Daardoor is de kloof weer uitgediept tot 8 punten en met nu nog slechts 3 matchen te gaan kan YB aanstaande zaterdag de klus voor eigen supporters klaren.
Tegen Belsele stond Yellow Blue halverwege al met 1-2 op voorsprong en in het tweede bedrijf werd die tussenstand naar een 1-4 eindstand opgetrokken.
In de derde amateurreeks heeft Bornem blijkbaar het goeie ritme gevonden. Vorig weekend bleef het nipt meester over koploper Tienen en gisteren werd een knappe brilscore behaald op het veld van de nr2 Houtvenne.

PVW.